G4Media.ro

Actuali şi foşti angajaţi ai lui Jeff Bezos susţin că firma lui…

Sursa Foto: Blue Origin

Actuali şi foşti angajaţi ai lui Jeff Bezos susţin că firma lui „abundă de sexism”: Mulţi directori s-au comportat în mod constant inadecvat cu femeile

Actuali şi foşti angajaţi ai Blue Origin, compania deţinută de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, au acuzat firma că îşi desfăşoară activitatea într-un mediu ce „abundă de sexism” şi preferă „viteza ameţitoare” în locul siguranţei, citează The Guardian, citată de Rador.

O scrisoare deschisă scrisă de Alexandra Abrams, fostă şefă de comunicare cu angajaţii la Blue Origin, şi 20 de actuali şi foşti angajaţi arată că în companie există o cultură care „reflectă ce este mai rău în lumea în care trăim acum” şi că trebuie să se schimbe.

Scrisoarea, apărută pe forumului Lioness, susţine: „Diferenţele de gen în forţa de muncă sunt obişnuite în industria spaţială, dar la Blue Origin ele se manifestă şi într-un model anume de sexism. Este cunoscut că mai mulţi lideri s-au comportat în mod constant inadecvat cu femeile”.

În document este precizat şi că un reprezentant al conducerii a fost raportat de mai multe ori pentru hărţuire sexuală şi că noile angajate au fost avertizate să stea departe de un alt director, care ar fi hărţuit de asemenea o colegă.

Angajaţii companiei sunt „în majoritate bărbaţi” şi „predominant albi”.

Un purtător de cuvânt al Blue Origin a spus că firma „nu tolerează discriminarea şi hărţuirea de nicun fel”.

„Oferim numeroase căi angajaţilor, inclusiv o linie telefonică disponibilă 24/7, şi vom ancheta imediat orice nouă acuzaţie de comportament neadecvat”.

Legat de siguranţă, în scrisoare este specificat: „Care sunt slăbiciunile unei organizaţii a cărei misiuni declarate este să ofere umanităţii un viitor mai bun, dar abundă de sexism? Defectele Blue Origin se întind departe, din păcate”.

Potrivit scrisorii, femeile din companie şi-au exprimat îngrijorarea legat de siguranţa rachetei New Shepard, dar au fost „excluse permanent”. În luna iulie, Bezos şi trei persoane alese de el au întreprins un sbor suborbital – ajungând la marginea spaţiului – care a durat 11 minute. Bezos a descris experienţa ca „cea mai frumoasă zi” din viaţa sa.

În scrisoare este subliniat că Blue Origin a prioritizat viteza faţă de siguranţă.

Federal Aviation Administration din SUA a transmis anterior că ia în serios orice afirmaţie legat de siguranţă şi că agenţia analizează informaţiile.

Purtătorul de cuvânt al Blue Origin a spus că Abrams a fost concediată în urmă cu doi ani după ce a primit mai multe avertismente privind probleme legat de reglementări federale de control al exportului.

Abrams a declarat pentru CBS News, care a scris iniţial despre acuzaţii, că nu a primit vreodată un avertisment privitor la probleme de control al exportului.

Blue Origin a adăugat că „New Shepard este cel mai sigur vehicul spaţial conceput şi construit vreodată”.

În scrisoare se arată că o echipă a Blue Origin din 2018 a înregistrat „mai mult de 1.000 de probleme raportate legat de motoarele care alimentează rachetele, care nu au fost rezolvate vreodată”.

Zborul lui Bezos a avut loc la nouă zile după cel al lui Richrd Branson – primul zbor suborbital al avionului Unity creat de Virgin Galactic.

Blue Origin a anunţat săptămâna aceasta că a 18-a misiune a New Shepard e programată pentru 12 octombrie.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. , care mai și hărțuiesc sexual, spune o fostă (!) angajată. Dacă angajații companiei ar fi fost în majoritate femei și predominant non-albi (ca să nu zic negri), ar mai fi atins Blue Origin performanțele cu totul extraordinare în domeniul aerospațial? Este un film deja văzut, probabil că peste zeci de ani, foste angajate ale lui Bezos, cu pensii de zeci de mii de dolari, vor spune ‘mee too’, ‘mee too’!

  2. Pînă la urmă, ar fi și culmea să fie altfel, la cum arată racheta lui Bezos!

  3. Daca nu poti sa arzi angajatele?

  4. La primaria din craiova, doar guta se ocupa de sex si bețiveală

  5. Poti fi cel mai bogat om din lume(TopMM), tot animal esti.