G4Media.ro

Actorii Teatrului Nottara „interpretează” lucrări din patrimoniul Muzeului Național de Artă al…

Actorii Teatrului Nottara „interpretează” lucrări din patrimoniul Muzeului Național de Artă al României

Muzeul Naţional de Artă al României şi Teatrul Nottara au demarat campania online „Actori de pus în ramă”, care constă în „interpretarea” unor lucrări din patrimoniul MNAR de către actorii instituţiei de spectacole.

În fiecare zi de luni, pe paginile de Facebook ale celor două instituţii, vor fi publicate imagini cu câte o operă de artă şi versiunea pe care actorii o realizează.

Conceptul campaniei este inspirat de provocările lansate de marile muzee ale lumii în această perioadă, încurajând publicul să recreeze opere de artă în moduri cât mai creative, folosind resursele pe care le au la dispoziţie acasă. MNAR a făcut o astfel de invitaţie pe 15 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Artei.

Tot în cadrul campaniei vor fi realizate scurte materiale video în care actorul „pus în ramă” vorbeşte, pe baza informaţiilor de specialitate primite de la MNAR, despre lucrarea pe care a reinterpretat-o.

Pictura aleasă pentru lansarea campaniei este „Buchetiera”, de Mihail Lapaty (1816-1860), iar Ioana Calotă este actriţa „pusă în ramă” cu această ocazie. Explicaţia video a Ioanei Calotă va fi publicată luni, la ora 15.00.

Sursa: News.ro

Sursa foto: Facebook MNAR

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.