G4Media.ro

Activitățile de turism în Grecia și Bulgaria ar putea fi redeschise de…

Foto: Pexels.com

Activitățile de turism în Grecia și Bulgaria ar putea fi redeschise de la 1 iulie

Atât Grecia cât și Bulgaria intenționează să-și deschidă turismul de la 1 iulie. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu acordat CNN că data exactă depinde şi de companiile aeriene şi de implementarea unor protocoale stricte în domeniul sănătăţii privind zborurile străine, dar că varianta celui mai bun secenariu înseamnă deschiderea turismului de la 1 iulie. Un anunţ similar, privind redeschiderea locațiilor de vacanță de la 1 iulie, a fost lansat şi de autoritățile bulgare – relatează CNN şi dpa, conform Agerpres.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a menţionat că reuşita în ceea ce priveşte ţinerea sub control a pandemiei de COVID -19 în Grecia şi această recunoaştere la nivel internaţional reprezintă un sentiment împărtăşit de populaţie şi a subliniat că grecii ”nu s-au simţit atât mândri de mult timp”.

El mai spus că deşi vara din acest an va fi una foarte diferită, cetăţenii greci au încredere în stat şi în experţi în sănătate.

În Bulgaria, ţinând cont de consecinţele economice ale pandemiei de coronavirus, guvernul intenţionează să sprijine printr-o schemă de acordare de vouchere turismul intern în cursul verii, au convenit marţi politicieni bulgari.

„Banii bulgarilor ar trebui cheltuiţi pentru susţinerea turismului acasă şi nu în străinătate”, a spus Krasimir Karakachanov, care conduce partidul naţionalist IMRO, partener în coaliţia de guvernare. Schema este în prezent elaborată în detaliu.

Bulgaria speră să redeschidă locaţiile de vacanţă începând cu 1 iulie. Partidele de guvernare au convenit că mesele din restaurantele în aer liber ar trebui să fie aşezate la o distanţă de 1,5 metri. Aceasta este o concesie pentru proprietari, deoarece iniţial mesele trebuiau amplasate la 2,5 metri distanţă în restaurante şi cafenele, care urmează să se redeschidă miercuri.

Sursa Foto: Pexels.com (Grecia)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

  1. La noi nici nu spun cat vor sa tina inchise hotelurile si restaurantele… Nu-i asa ca era mai bine pe vremea lui Dragnea?

    • Cel mai mare Rau Nu e Covidul, tot PSD e ciuma roșie si de 30 de ani omoară romani pe șosele si prin spitale. Trebuie găsit un leac la PSD urgent.

  2. Lumea o regreta pe Dancila.

  3. Exista o singura solutie !

  4. Articol făcut la comanda. Îmi spune și mie cineva de unde s-a luat informația pentru Bulgaria? Căutați declarația oficială a ministrului bulgar al turismului de acum câteva zile dacă vreți să dați informații corecte.

  5. Partidul nationalist din Bulgaria se numeste VMRO,care inseamna Organizatia Interna Revolutionara Macedoneana,e un partid creat acum vreo200de ani sa elibereze macedonia.Karakacheanov e al doilea om in stat vicepremier si ministrul apararii.In Bulgaria NU S A Dat o DATA pt turistii straini.Mai curand NU pt ca premierul Borisov se plange ca nu are cum sa controleze turisti veniti din Olanda cu virusul.Grecia vrea sa conteze pe turistii din Balcani serbia,bulgaria,romania.Bulgaria NU a zis deocamdata nimic.