G4Media.ro

Activişti ‘Just Stop Oil’ au stropit cu vopsea portocalie o grădină la…

Sursa Foto: Captură Facebook

Activişti ‘Just Stop Oil’ au stropit cu vopsea portocalie o grădină la Chelsea Flower Show din Londra: La ce foloseşte o grădină dacă nu poţi mânca?

Activişti din gruparea ecologistă „Just Stop Oil” au stropit cu vopsea portocalie o grădină din cadrul celebrei expoziţii florale Chelsea Flower Show din Londra, relatează dpa, citată de Agerpres..

Poliţia londoneză a declarat că trei persoane au fost arestate sub acuzaţia de vandalism.

 

O fotografie realizată la locul incidentului, distribuită pe Twitter de poliţie, arată o expoziţie florală murdărită cu vopsea portocalie.

Gruparea „Just Stop Oil” a confirmat într-un comunicat că trei femei au aruncat cu vopsea peste RBC Brewin Dolphin Garden, proiectată de Paul Hervey-Brookes, după ce au trecut joi, la ora 09:00 (08:00 GMT), peste o barieră de protecţie.

„Una dintre ele a spus: ‘La ce foloseşte o grădină dacă nu poţi mânca? Strigăte de uimire s-au auzit din public, deşi mai târziu acestea s-au schimbat în aplauze şi strigate de ‘Bravo’ „, a afirmat un purtător de cuvânt al grupării.

La rândul său, poliţia londoneză a anunţat că „ofiţerii au răspuns la un incident la #ChelseaFlowerShow în această dimineaţă (joi)”. „Trei persoane au fost arestate la faţa locului, fiind suspectate de vandalism în legatură cu un protest #JSO. O anchetă se află în curs de desfăşurare”.

Protestul de joi survine după ce activişti ai „Just Stop Oil” – care militează pentru stoparea tuturor proiectelor noi de combustibili fosili din Marea Britanie – au întrerupt lunea trecută Campionatul mondial de snooker de la Crucible, aruncând cu vopsea portocalie peste o masă de snooker.

Expoziţia florală Chelsea Flower Show s-a deschis luni şi se desfăşoară până sâmbătă la Londra.AGERPRES/(AS – autor: Mihaela Moise, editor: Codruţ Bălu, editor online: Ady Ivaşcu)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. timpitii astia din noile generatii vor omori pisicile pentru ca nu se maninca.

  2. La noi nici măcar nu ar putea fi condamnați cu închisoare pentru că nu au avut la ei „un obiect, un dispozitiv, o substanţă sau un animal ce pot pune în pericol viaţa”.
    Doar vopsea.