G4Media.ro

Acţiunile Tesla au scăzut vineri cu 9%, după ce Elon Musk a…

Acţiunile Tesla au scăzut vineri cu 9%, după ce Elon Musk a scris pe Twitter că preţul acestora este prea mare. Pierderile înregistrate: 13 miliarde de dolari

Acţiunile producătorului american de automobile electrice Tesla au scăzut vineri cu 9%, după ce directorul general, Elon Musk, a scris pe Twitter că preţul acestora este prea mare, transmite Reuters, preluată de News.ro.

”Preţul acţiunilor Tesla este prea mare”, a scris Musk pe Twitter, într-unul dintr-o serie de mesaje neobişnuite, inclusiv un tweet în care a citat fragmente din imnul naţional al Statelor Unite şi a afirmat că îşi va vinde aproape toate bunurile fizice.

Declinul acţiunilor a şters circa 13 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a Tesla şi aproape 3 miliarde de dolari din valoarea participaţiei deţinută de Musk la companie. Cu toate acestea, preţul acţiunilor Tesla este cu aproape 50% peste nivelul consemnat la începutul lunii aprilie.

La peste două ore după publicarea tweet-urilor, Tesla nu a răspuns solicitărilor de comentarii. De asemenea, și reprezentanții platformei Twitter au refuzat să comenteze.

Publicaţia Wall Street Journal a relatat că Musk a răspuns unui email în care a fost întrebat dacă glumeşte sau dacă tweetul a fost aprobat înainte de a-l publica afirmând: ”Nu”.

Nu este prima oară când Musk a publicat tweeturi provocatoare. În august 2018, Musk a scris pe Twitter că a asigurat finanţarea pentru o posibilă retragere de la bursă a Tesla, anunţ care a dus la proces de fraudă intentat de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare. Musk a încheiat un acord cu SEC, acceptând plata unei amenzi de 20 de milioane de dolari şi aprobarea tweeturilor care includ informaţii importante despre companie de către un avocat al Tesla.

Luna trecută, un judecător federal a afirmat că Tesla şi Musk trebuie judecaţi într-un proces intentat de acţionari în legătură cu tweetul referitor la retragerea de la bursă, inclusiv pentru acuzaţia că Musk a intenţionat să îi fraudeze.

În aprilie 2019, Musk a scris pe aceeași rețea de socializare: ”Twitterul meu este un nonsens total în acest moment”.

Stilul lui Musk a atras peste 33 de milioane de urmăritori pe Twitter, fiind considerat un avantaj de marketing pentru Tesla.

Creşterea recentă a acţiunilor Tesla face ca Musk să fie aproape de încasarea a peste 700 de milioane de dolari.

Media ultimelor şase luni a capitalizării de piaţă a Tesla este aproape de 100 de miliarde de dolari, nivel de la care vor fi deblocate o serie de opţiuni prin care Musk va putea cumpăra 1,69 milioane de acţiuni Tesla, în cadrul unui pachet de beneficii de acum doi ani.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Nu-i nimic, maine va scrie ca pretul acestora e prea mic

 2. Totul e din pix

 3. Băiatul asta e foarte tare! Mai ales cand fumeaza prea mult iarba.

 4. Boul bălților iara a incurcat tigarile si a fumat ce nu trebuie. Si uite asa am pierdut 10% ieri! Trebuie sanctionat mai dur de catre SEC.

  • Dar ai ‘castigat’ 13 alaltaieri

  • Nu boss, trebuie lasat sa se exprime liber ca orice individ si trebuie responsabilizati investitorii. Daca piata se misca dupa glumele spuse de un actionar si nu dupa indici macro, e vina pietei ca reactioneaza sentimental. Trebuie sa invatam toti sa nu mai pedepsim oameni pentru aceste mici nebunii, pentru ca le pedepsim imaginatia si ajungem sa stopam inovatia (vezi ce se intampla la Harvad, ce scandal e in lumea academica pe acest subiect).

   Exemplul dat de tine cu fumatul de weed la Joe ilustreaza foarte bine cat de mult s-a imbecilizat stockmarket-ul american. Cand alta data o piata de investitori ar fi aclamat un prodigy ca Elon si l-ar fi sustinut, indiferend de picanterii si excentricitati, acum au ajuns sa sufle si-n iaurt la niste vorbe aruncate.

 5. Acum își dă cu Tesla-n c…e.Tesla a înregistrat piederi încă de la intrarea-n producția de serie, la fel ca toate mașinile electrice, iar ca să fie cât de cât rentabile au apelat la stat pentru ajutoare ca la agricultură.Figuri gen prima de casare, reduceri la impozite și taxe, vouchere de parcare și circulație prin oraș plus bonificațiile la cumpărare sânt bani plătiti de cei care așteaptă autobuzul celui care-i stropește călcând balta, rânjind satisfăcut la volanul electrocarului de lux plătit parțial de fraierii din stație.Nu e mașină aia care merge 200km după care trebuie încărcată 6 ore.În oraș merge dar în oraș n-ai nevoie de 0÷100kmh/2.95″ ci mai degrabă de un Panda break.Cât despre poluare și enviromentalism, până și Michael Moore s-a prins că e un money scam la fel ca eolienele și solarele care taie hectare de pădure pentru o medie de 10wh%m^/an.Arată bine, fuge tare, te poți lăuda cu ea și cam atât.Rust In Pieces.Până la bateria cu sodiu, dream on.

  • Toate masinile electrice au preturile coborate artificial. Pe de o parte datorita subventiilor consistente date de guverne, pe de alta parte datorita politicii de price dumping practicata de China care a obtinut monopol pe piata bateriilor si a facut „oferte” conditionate statelor interesate de baterii. Astfel pretul bateriilor a scazut dar nu este pretul real, cei care sunt interesati de cantitati semnificative trebuie sa semneze acorduri comerciale cu China si sa ofere ceva la schimb, cum ar fi cresterea importurilor de produse 100% chinezesti din categorii precum IT, medical sau militar.
   Daca masina electrica ar urma calea fireasca a comertului necontrolat de guverne, ar mai trece mult timp si ar fi nevoie de multe imbunatatiri, in special ale bateriilor, inainte ca aceasta sa-si castige o cota de piata meritata.

 6. Dap.China finanțează enviromentalismul extrem ca să saboteze baza energetică și implicit, eficiența și competitivitatea economiei occidentului prin ridicarea costurilor de producție și demotivarea forței de muncă locale.Din cauza asta thurnbergii întorc capul când li se arată China care-i finanțează pe ei și pe marxiștii infiltrați peste tot, de la feministe, academie, lgbt, blm , frăția musulmană și până în partide așa zis democrate și servicii secrete.Să slerăm că după”cadoul” ăsta o să se mai trezească unii dintre ei, masa de manevră care nu ia bani și o să se termine mizeria de politică care amenință să ne trimită pe toți înapoi în Evul Mediu.

 7. Tesla este una din cele mai avangardiste firme din toate timpurile iae Elon Musk prin Space X, StarLink este un vizionar de care lumea are nevoie. Numai din SUA va veni ptogresul .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.