G4Media.ro

Acord româno-maghiar pe traficul de la graniță: camioanele trec pe la Nădlac…

Acord româno-maghiar pe traficul de la graniță: camioanele trec pe la Nădlac II, traficul de persoane exclusiv la Nădlac I

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a convenit cu omologul său din Ungaria, Sándor Pinter, ca punctul de trecere a frontierei comune de la Nădlac II să fie rezervat exclusiv camioanelor, în timp ce traficul de persoane să aibă loc pe la Nădlac I.

”Ca măsură suplimentară a fost mărit dispozitivul de ordine publică pe traseul Nădlac 1- Autostrada A1, inclusiv în localitățile Nădlac și Pecica. De asemenea, echipaje ale poliției rutiere vor însoți convoaie de maxim 10 autoturisme care vor fi preluate de la frontieră și însoțite până în județele de destinație prin preluarea escortei de fiecare inspectorat județean de poliție sau jandarmerie de pe traseu”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Măsurile au intrat în vigoare din această seară de la ora 20.00 și au ca scop fluidizarea traficului de la frontiera comună.

”Totodată, a fost făcută referire la deschiderea celor trei puncte de trecere a frontierei (Urziceni, Salonta și Săcuieni) strict pentru deplasarea lucrătorilor transfrontalieri, având cetățenie română și ungară, care domiciliază în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior. Domnul ministru al Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, și- a exprimat disponibilitatea ca, în funcție de necesitățile identificate, să poată fi deschise și punctele de la Petea și Turnu, în același scop”, a informat Ministerul de Interne.

Foto: Vama Nădlac II/ MAI

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Si Borsul unde este? In Oradea sunt sute de oameni care lucreaza acolo dar au case peste granita, Numai in Biharkeresztes si Artand sunt cateva sute, dar mai sunt multi altii in limita a 30 km de la Bors. Pe aia cine-i ia in calcul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.