G4Media.ro

Acord între vămile din România și Republica Moldova pentru fluidizarea traficului rutier.…

Sursa foto: G4Media.ro

Acord între vămile din România și Republica Moldova pentru fluidizarea traficului rutier. Șoferii de TIR-uri așteaptă zile întregi în blocajele de la frontieră

Conducătorii autorităţilor vamale din România şi R.Moldova au semnat Planul comun de acţiuni privind fluidizarea traficului transfrontalier în punctele de trecere a frontierei comune, transmite News.ro.

Acordul prevede suplimentarea numărului de lucrători vamali din cadrul birourilor vamale din România situate la frontiera comună cu Republica Moldova, pentru sincronizarea acestuia cu numărul funcţionarilor vamali din cadrul posturilor vamale de frontieră din Republica Moldova, dar şi redirecţionarea unei părţi din traficul crescut de la punctul de trecere Giurgiuleşti-Galaţi spre alte puncte de frontieră.

Planul a fost semnat cu ocazia întrevederii trilaterale a conducătorilor autorităţilor vamale şi de frontieră din România, Ucraina şi Republica Moldova, desfăşurată la punctul de trecere a frontierei dintre România şi Ucraina, la biroul vamal de frontieră Siret-Porubne.

O altă acţiune vizează implementarea schimbului de date electronice referitor la camioanele goale care traversează frontiera între cele două state, pe baza experienţei acumulate în cadrul Proiectului pilot între autorităţile vamale din România şi Republica Moldova privind schimbul automat de informaţii vamale prin intermediul sistemului de Schimb Electronic Sistematic de Date (SEED) cu suportul Programului UE „EU4Digital”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Dacă le-a luat atâta vreme numai să semneze acordul, până s-or și face toate…

  2. Cand dotati autoritatea vamala cu rapiscane la frontiera externa a UE, Schengen??Pute a contrabanda mai rau ca pe timpul lui Trutulescu-acel sepepeist care a bagat tigari cu avinul militar in Romania(Constantinescu presedinte). Cum poate verifica vamesul remorca unui TIR cand bifeaza ca pe tura lui a controlat 60???

  3. Oare de ce s-or imbulzi toti pe la Galati? Ghici ciuperca ce-i..