G4Media.ro

Acord între conducerea Lufthansa şi sindicatul piloţilor, pentru un armistiţiu privind grevele…

Sursa foto: AirlineRatings.com

Acord între conducerea Lufthansa şi sindicatul piloţilor, pentru un armistiţiu privind grevele şi mărirea salariilor

Piloţii germani ai operatorului aerian Lufthansa au convenit cu conducerea companiei să nu facă grevă până la jumătatea anului 2023, în temeiul unui acord care include o creştere salarială de 980 de euro, au declarat luni ambele părţi, transmite Reuters, citată de News.ro.

În perioada de armistiţiu, care va dura până pe 30 iunie anul viitor, sindicatul şi compania urmăresc să extindă acordul într-un acord mai larg, a spus Lufthansa.

Conform acordului iniţial, echipajele din cabina de pilotaj vor primi o creştere a salariului lor lunar de bază în două etape, cu câte 490 de euro fiecare, cu efect retroactiv de la 1 august 2022 şi de la 1 aprilie 2023.

”Contractele colective sunt încă deschise, dar punctele de negociat pot fi acum discutate într-un cadru confidenţial”, a declarat Matthias Baier, purtătorul de cuvânt al sindicatului VC, într-un comunicat.

O grevă a piloţilor Lufthansa de pe 2 septembrie a forţat anularea a sute de zboruri, afectând şi mai mult compania şi pasagerii, după o vară de haos în călătorii.

Grevele şi lipsa de personal au forţat deja mai multe companii aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri în această vară, ceea ce a dus la cozi lungi la aeroporturile importante şi a nemulţumit oamenii dornici să înceapă să călătorească din nou, după restricţiile legate de Covid-19.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...