G4Media.ro

Acoperişul unei pensiuni din Călimăneşti a ars într-un incendiu / Nu au…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Acoperişul unei pensiuni din Călimăneşti a ars într-un incendiu / Nu au fost victime / A ars structura din lemn a acoperişului, pe o suprafaţă de circa 80 metri pătraţi

Acoperişul unei pensiuni din Călimăneşti a ars pe o suprafaţă de circa 70 de metri pătraţi în urma unui incendiu produs vineri seara din cauza efectului termic al coşului centralei faţă de materiale combustibile din componenţa acoperişului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Octavian Fulger, citat de Agerpres.

În momentul izbucnirii incendiului, în pensiune nu erau turişti şi nu au fost persoane rănite, a menţionat Octavian Fulger.

„Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune din localitatea Călimăneşti. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, o autoplatformă de lucru la înălţime, un echipaj SMURD şi membrii SVSU Călimăneşti. S-a constatat că flăcările se manifestau în interiorul clădirii, la mansardă. Din fericire, nu a fost nimeni rănit, în momentul producerii incendiului nefiind cazaţi turişti. Pentru salvarea imobilului, s-a creat dispozitiv de intervenţie, pe casa scării clădirii. În acelaşi timp, s-a acţionat şi în partea exterioară, cu ajutorul autoplatformei de lucru la înălţime”, a precizat reprezentantul ISU Vâlcea.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră de la sosirea echipajelor de pompieri.

„În urma incendiului, a ars structura din lemn a acoperişului, pe o suprafaţă de circa 80 metri pătraţi. De asemenea, s-au degradat pereţii interiori dintr-o cameră de locuit şi dintr-o baie, precum şi aproximativ 70 metri pătraţi din acoperiş. După aproximativ o oră de la sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul a fost lichidat, înainte ca flăcările să distrugă imobilul. Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că flăcările s-ar fi declanşat în urma efectului termic al coşului centralei faţă de materialele combustibile din componenţa acoperişului”, a adăugat sursa citată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...