G4Media.ro

Achizițiile de echipamente medicale vor putea fi decontate integral din fonduri europene

Achizițiile de echipamente medicale vor putea fi decontate integral din fonduri europene

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat luni în ședința de Guvern că a pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență astfel încât unitățile sanitare să-și poată deconta achizițiile de echipamentele medicale din fonduri europene.

„Este vorba de echipamentele medicale şi cele de protecţie medicală, unde, după discuţia cu ministrul Sănătăţii, am adăugat şi spitalele modulare şi containerele de logistică medicală. Chiar fac un apel, pe această cale, la toţi cei care sunt implicaţi în procesul de achiziţie a echipamentelor medicale: (…) echipamentele medicale se pot achiziţiona de către unităţile sanitare, urmând ca mai apoi procesul de decontare din fonduri să se deruleze ulterior şi subliniez acest lucru, pentru ca toţi cei care sunt implicaţi în această perioadă în tratamentul bolnavilor să nu aibă reţineri din acest punct de vedere, fiindcă noi vom asigura la timp procesul de decontare a acestor cheltuieli”, a spus Boloş, citat de Agerpres.

Mai mult, ministrul a dat asigurări că sumele vor fi decontate în procent de 100% din bani europeni, statul fiind astfel degrevat de cheltuieli suplimentare. „Vestea bună, tot pe domeniul sănătăţii, este că, la propunerea noastră, a Guvernului şi a Ministerului Fondurilor Europene, la propunerea de modificare a Regulamentului Comisiei Europene, Uniunea Europeană va deconta 100% din echipamentele medicale, cu alte cuvinte nu avem cofinanţare la partea de echipamente medicale, ceea ce degrevează bugetul de stat”.

Foto: Marcel Bolos (InquamPhotos / Ilona Andrei)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Stie careva: daca ai o firma de turnat covor asfaltic pe pamant batatorit, sa spunem o firma ca Teldrum, ai putea accesa fonduri europene pentru achizitia de echipamente medicale, care echipamente medicale sa le poti vinde ulterior in spitale in sistem parandarat ? Intreb pentru tip urmarit de ghinion, fost posesor de mustata carunta, care a preferat sa se refugieze in bratele unor infractori periculosi, in loc sa-i infrunte barbateste pe cei 4 asasini cazati la Athenee Palace…

  2. Carantina diasporei ce vine in țară costa : 1zi/300Lei,14 zile/4200.Pt 500000 costa 2.1 mld ! Din banii noștri,a celor din țară!

  3. Băiatul asta mi se pare cel mai alunecos ministru. Vorbe frumoase fără nimic concret. Ca sa decontezi, întâi trebuie sa cumperi și sa plătești. Cum mai decontezi dacă nu ai bani în prealabil?!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.