G4Media.ro

Accesul la clădirile Parlamentului bulgar se face doar cu un certificat verde

Accesul la clădirile Parlamentului bulgar se face doar cu un certificat verde

Accesul în clădirile Parlamentului de la Sofia se face acum prin prezentarea unui certificat verde, conform unei hotărâri a Parlamentului bulgar din data de 7 ianuarie 2022. Parlamentarii și colaboratorii acestora își vor plăti testele rapide, transmite Mediapool, citată de Rador.

În clădirile Adunării Naționale se va intra prin prezentarea unui document valabil de vaccinare completă împotriva COVID-19, ori a unui certificat de trecere prin boală, a unui certificat de anticorpi, a unui test PCR negativ făcut cu până la 72 de ore înainte, sau a unui test antigen rapid, efectuat cu până la 48 de ore înainte de intrarea în clădire.

Costurile testelor rapide antigen pentru colaboratorii grupurilor parlamentare, pentru angajații comisiilor parlamentare, administrația Adunării Naționale, precum și pentru reprezentanții presei vor fi suportate din bugetul parlamentului.

Și în toate clădirile Ministerului Educației și Științei se intră doar cu certificat verde

Începând de luni, 24 ianuarie 2022, în toate clădirile Ministerului Educației și Științei de la Sofia se intră numai cu un certificat verde – un document valabil de vaccinare, trecere prin boală, prezență a anticorpilor sau un rezultat negativ al testelor de laborator. Testul rapid antigen va fi valabil până la 48 de ore, iar testul PCR până la 72 de ore, a anunțat, luni, Centrul de presă al Ministerului Educației și Științei.

Nu se va cere un certificat verde de la copii și de la cetățenii care vin doar la camera de primire a Ministerului Educației și Științei pentru a depune documente, informează Ministerului Educației. Persoanele care nu pot fi imunizate din motive de sănătate, prezintă un document medical care atestă acest lucru. Angajații Ministerului Educației și Științei, care nu au certificat verde, vor lucra de la distanță, dacă sarcinile de serviciu le vor permite acest lucru, sau vor fi nevoiți să-și ia concediu, explică Ministerul Educației.

sursa: Mediapool (traducere Rador/ Mirela Petrescu)

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. S-au trezit si ăștia la spartul târgului.