G4Media.ro

Acces gratuit pentru copii la Castelul Corvinilor, Sarmizegetusa Regia şi Muzeul Deva…

Sursa foto: Facebook / Muzeul Castelul Corvinilor

Acces gratuit pentru copii la Castelul Corvinilor, Sarmizegetusa Regia şi Muzeul Deva / De 1 iunie va fi deschis Ştrandul Corvina, unul dintre cele mai mari din judeţul Hunedoara

Castelul Corvinilor, cetatea Sarmizegetusa Regia sau Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) Deva vor putea fi vizitate gratuit de către copii, pe 1 Iunie, în programul acestora fiind incluse şi alte activităţi specifice celor mici, informează Agerpres.

Castelul Corvinilor nu va percepe tarife de intrare pentru copiii şi persoanele sub 18 ani, iar de la ora 15,00 aici va fi organizat un concurs prin care cei mici vor fi provocaţi construiască cu ajutorul pieselor Lego.

Primăria Hunedoara a anunţat că de 1 iunie va fi deschis Ştrandul Corvina, unul dintre cele mai mari din judeţ, iar intrarea va fi liberă de Ziua Copilului.

De asemenea, la Grădina Zoologică din Hunedoara personajele Disney vor aduce multe surprize pentru copii, şi aici accesul fiind gratuit.

În Parcul Tineretului din Hunedoara se va da startul la toboganele gonflabile, începând cu ora 10,00, în paralel cu concursuri pentru copii la şotron, raţele şi vânătorii, elastic, sărituri la coardă, desen pe asfalt, tenis de masă. Trenuleţul copiilor va pleca la ora 15,00.

Copiii vor putea vizita gratuit şi MCDR Deva, precum şi expoziţiile acestuia organizate în muzeele locale din Brad, Aurel Vlaicu, Orăştie şi Sarmizegetusa – cetatea Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fosta capitală a Daciei Romane.

Cei mici vor putea intra liber şi la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a Daciei, în Munţii Orăştiei.

„La Sarmizegetusa Regia se vor desfăşura mai multe activităţi pentru copii. Cei interesaţi pot apela la un ghid sau la sistemul de audio-guide’, a declarat directorul Direcţiei Generale de Administrare Monumente şi Promovare Turistică Hunedoara, Radu Barb.

Accesul spre cetatea dacică din Munţii Orăştiei se poate face cu maşina, pe drumul judeţean Orăştie-Costeşti, carosabilul fiind asfaltat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...