G4Media.ro

Academiile de medicină şi de farmacie din Franţa: Obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19…

Academiile de medicină şi de farmacie din Franţa: Obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 a populaţiei cu vârsta de cel puţin 12 ani reprezintă singura opţiune realistă

Academia franceză de medicină şi cea de farmacie au precizat, într-un comunicat comun, că obligativitatea vaccinarării împotriva coronavirusului a populaţiei începând de la vârsta de 12 ani reprezintă singura opţiune realistă pentru menţinerea sănătăţii, relatează News.ro.

“În ceea ce priveşte totalul populaţiei cu vârsta de cel puţin 12 ani, obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 reprezintă singura opţiune realistă în ceea ce priveşte responsabilitatea personală şi angajamentul solidar de menţinere a sănătăţii proprii, a altora şi de a se ajunge la imunitate colectivă”, se arată în comunicat.

“Obligativitatea se impune atunci când un vaccin eficient şi bine tolerat poate stăpâni o infecţie severă, potenţial mortală şi de necontrolat prin alte mijloace. Mai multe maladii au justificat o astfel de decizie în Franţa: variola (1902-1984), difteria (1938), tetanosul (1940), tuberculoza (1950-2007), poliomielita (1964). Mai recent, 11 vaccinuri pentru sugari au devenit obligatorii în 2017”, adaugă cele două academii.

Academia de medicină şi cea de farmacie din Franţa au subliniat că este necesară solidaritate în plan internaţional în ceea ce priveşte vaccinarea. “Covid-19 întruneşte toate caracteristicile care justifică obligativitatea vaccinării”, scrie News.ro.

sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Păi cum rămâne cu sloganul preferat al feministelor „My body, my choice”? Se vor lupta progresiștii cu aceeași îndârjire și cu privire la dreptul oamenilor de a alege să se vaccineze sau nu?

 2. Și vestele galbene trebuie vaccinate?

 3. Nu se va întâmpla asta niciodată:)))

 4. Si daca nu vor ce se va intampla, amenda, inchisoare, prinderea cu arcanul si aducerea la vaccinare? A, stai, mai este pana acolo, acum doar isi dau cu parerea ACADEMIILE ..

 5. Nu Franta este una din tarile UE care au cea mai mica rata de vaccinare in randul medicilor (si personalului medical)?

  • Da, din cauza aceasta vor sa ii oblige sa se vaccineze din toamna.

  • Pai de asta zic, ar trebui sa convinga mai intai medicii, ca multi indecisi vor merge pe principiul “pai daca doctorii nu se vaccineaza”. Sa isi faca putina ordine in curtea proprie academiile, si pe urma sa treaca la vaccinarea obligatorie a celor de 12 ani.

  • Franța este un mare producător de homeopate. Ani de zile de promovare a pseudoștiinței nu trec fără urmă.

 6. Franta devine tot mai comunista in gandirea indivizilor de la putere. Falia intre ei si restul populatiei se largeste si va duce la miscari de strada si mai urate.

  • Macron e ăla cu Renew? Tovarășul lui Cioloș?

 7. Probabil vor exista etape. Poate dispare pandemia în cursul lor. Mai întâi vor fi obligați cei din sănătate, apoi cei din învățământ, poliție, armată și funcționarii publici. Se va merge pe concediu neplătit pentru antivacciniști, până la concediu permanent. Vor fi introduse multe restricții pentru cei nevaccinați și apoi amenzi. Doar în final, dacă toate vor fi insuficiente (ceea ce nu cred) vor fi luați de pe stradă și vaccinați obligatoriu.