G4Media.ro

AC/DC revine în Europa după o absență de opt ani

sursa foto: Captură video

AC/DC revine în Europa după o absență de opt ani

Legendele hard-rock AC/DC, care nu au mai concertat pe Bătrânul Continent de opt ani, se vor întoarce pentru un turneu european în 2024 cu Brian Johnson la voce, a anunțat luni trupa australiană, potrivit Le Figaro.

Turneul se va desfășura între 17 mai în Germania și 17 august în Irlanda, cu o escală în Franța, pe 13 august, la Hippodromul Paris-Longchamp.

Turneul se numește Power Up, după ultimul lor album de studio din 2020, care a ajuns pe primul loc în aproximativ douăzeci de țări la momentul lansării. Brian Johnson a cântat pe acest album, dar a fost înlocuit pe scenă în 2016 de Axl Rose, de la Guns N’ Roses, din cauza unor probleme de auz. Brian Johnson, în vârstă de 76 de ani, cântă acum cu echipamente auditive de ultimă generație.

Cealaltă figură cheie a trupei este chitaristul Angus Young, în vârstă de 68 de ani, care încă poartă uniforma sa retro de școală. El este omul din spatele riffurilor de pe legendarele Highway To Hell, Thunderstruck și Back In Black.

El este, de asemenea, imaginea AC/DC. Pe coperta albumului Highway To Hell (1979), Angus Young pozează cu coarnele unui diavol, un truc încă folosit 45 de ani mai târziu în merchandising-ul trupei. Trupa a vândut peste 200 de milioane de discuri în cariera sa.

Acest turneu european va face parte din aniversarea a 50 de ani de la înființarea trupei, care a susținut primul său concert pe 31 decembrie 1973 la Chequers Nightclub din Sydney, Australia.

AC/DC a avut o istorie turbulentă. Primul cântăreț, Bon Scott, a murit în 1980, iar Malcolm Young – chitarist și cofondator al trupei în 1973 împreună cu fratele său Angus (scoțian stabilit în Australia) – a decedat în 2017.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează