G4Media.ro

Abu Dhabi Ports Group vrea să investească în Portul Constanța, anunță ministrul…

sursa foto: Info Sud-Est/ Imago Studio

Abu Dhabi Ports Group vrea să investească în Portul Constanța, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Investiții emirateze în România”

Abu Dhabi Ports Group vrea să facă investiții în Portul Constanța, a anunțat, miercuri, pe Facebook, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Investiții emirateze în România. Conducerea Abu Dhabi Ports Group și-a manifestat interesul pentru derularea unor investiții în Portul Constanța, în zona Molului Sud”, a scris Grindeanu pe rețeaua de socializare.

„În cadrul întâlnirii, pe care am avut-o astăzi la Abu Dhabi, reprezentanții acestui grup au transmis că vor să dezvolte proiecte în zona molurilor 3 și 4 din Port. Am stabilit să înființăm un grup comun de lucru care să discute despre încheierea unui Memorandum de Înțelegere între Portul Constanța și AD Ports Group”, a mai transmis ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a mai punctat și interesul celor din EAU pentru Aeroportul Internațional din Timișoara:

„I-am invitat pe reprezentanții AD Ports Group să viziteze Portul Constanța pentru a stabili termenii colaborării, inclusiv în contextul interesului manifestat de aceștia pentru investiții în ceea ce privește insula artificială din port. Am discutat și despre un posibil parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal cargo pe Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia”, care poate deveni astfel un puternic nod comercial regional, conectat la rețelele de transport feroviar și rutier. Acest Centru Intermodal, a cărui construcție este evaluată la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafață de 65 de hectare și ar oferi facilități de depozitare și transport, inclusiv pentru mărfurile intercontinentale”, a conchis Sorin Grindeanu.

sursa foto: Info Sud-Est/ Imago Studio

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Hai, dați portul pe mâna străinilor, partidul „nu ne vindem țara”.

 2. „Alo, Minister du Transporturi? Dom’ ministru e timișoaronez, nu-i așa ? Rugăm să transmite la dânsu’ mulzumiri zincer de la Emir, Allah să țină zănătos la el !
  Alo, doamna zecretar, nu închide, te rog! Știe tu: zlavitul nostru Emir, Allah să țină la el zănătos, e basionat de Matematicile Zbeciale și aud che domnu’ ministru Grindeanul a scris o carte de Matematici Zbeciale in urmă cu ceva vreme. Zunteți amabilă să rugați la el să împrumut un exemplar la Emir, zlavit să fie numele ?! Mulzumim anticipat !
  Aleikum saalam!”

 3. Vechea boală GIO PSD, să nu ne ia olandezii portul, să-l dăm mai bine la arăbeți. De-aia și mergea Proasta Analfabetă în vizită pe acolo.

 4. Emirateze my left testicle; sunt fondurile oligarhilor rusi circulate prin emirate.
  PSDul tot cu rusii.

 5. Au mirosit arabii că vine iz de bani și gata!ai noștri,repede in genunchi(și cu buzunarele pline)!?!

 6. Nveamuri de tradatori si sclaveti😈

 7. Bai amaratilor, iar nu va vindeti tara?
  In 2018 Dancila a incheiat un contract cu firme din Emirate pentr Agigea. De la 40 mii unitati containere s-a ajuns la 700 mii.

  • Ai văzut vreun cheu nou, vreo macara, ceva?
   Sau crezi că noi, prostimea, nu știm că Veorica era bună doar de gargară, și aia citită de pe foi?