G4Media.ro

Autostrada „Unirii” A8 Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni. CNAIR a semnat…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Autostrada „Unirii” A8 Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni. CNAIR a semnat contracte de proiectare pentru întreaga autostradă

Compania de Drumuri a semnat astăzi, contractul pentru proiectarea tronsonului Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni de pe A8, ceea ce înseamnă că toată Autostrada „Unirii” este în procedura de realizare a documentaţiei tehnice (Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic).

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut proiectantului să prioritizeze sectorul dintre Târgu Frumos și Lețcani. „Astăzi, la semnarea care a avut loc la sediul CNAIR, i-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos și Lețcani. Moldova a așteptat suficient ca să aibă drumuri moderne. Pentru mine atât A8, cât și A7 sunt priorități și facem toate eforturile împreună cu echipa din minister și CNAIR ca să devină realitate în teren cât mai repede”, a scris ministrul, pe pagina de Facebook.

Contractul pentru acest segment cu o lungime de 101 kilometri a fost semnat cu firma Consitrans din România, la expirarea perioadei legale nefiind depuse contestaţii, iar oferta a fost de 58 de milioane lei, finanţare europeană.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. un ministru care isi face treaba

    daca mai lucreaza un pic si la debirocratizarea CNAIR … si spage cu ranga si acolo cartelul … ca la metrorex … putem spune ca e cel mai bun ministru avut romania la transporturi de la revolutie . si e ministru de doar jumatate de an?

    speram ca USL sa il lase sa isi termine mandatul

  2. mai face urtoi protest?

  3. Totul trebuie gindit cu atentie . Exemple multiple in lume unde banii sau aruncat pe fereastra . Sosele si autostrazi , cai ferate si terminale de marfa , orase facute de la zero etc etc . Totul inutil , fonduri furate , capacitati mari producatoare de pagube. Banii nu mai pot fi recuperati si costurile de aministrare produc alte pagube zilinic .Nimic nu poate fi mai trist decit asta , sa te uiti la un oras modern fara locuitori . Nu toate popoarele planetei pot accepta progresul .De 31 de ani pina si noi , o tara , aflata pozitinat in Europa, are mari dificultati cu acceptul progresului . Greu sa uiti de coada vacii .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.