G4Media.ro

A zburat în spațiu luna trecută, iar acum a decedat în urma…

A zburat în spațiu luna trecută, iar acum a decedat în urma unui accident aerian / Glen de Vries a făcut parte din echipajul Blue Origin care a ajuns în spațiu, alături de actorul care a jucat rolul căpitanului Kirk în serialul „Star Trek”

Glen de Vries, un om de afaceri care a zburat în spațiu luna trecută cu compania Blue Origin a lui Jeff Bezos, a murit joi într-un accident de avion, anunță YahooNews.

Acesta avea 49 de ani și, potrivit poliției de stat din New Jersey, alături de el a mai murit un altt cetățean american, Thomas P. Fischer, în vârstă de 54 de ani.

Avionul în care se aflau cei doi s-a prăbușit în comitatul Sussex, New Jersey, chiar înainte de ora 15.00.

„Suntem devastați să auzim de dispariția bruscă a lui Glen de Vries. El a adus atât de multă viață și energie întregii echipe Blue Origin și colegilor săi de echipaj. Pasiunea lui pentru aviație, munca sa caritabilă și dăruirea lui pentru meșteșugul său vor fi mult timp venerate și admirate”, a scris Blue Origin pe Twitter.

De Vries, pilot privat în timpul său liber, avea pregătire de biolog molecular și a fost co-fondator al Medidata Solutions, cea mai folosită platformă de cercetare clinică din lume. Software-ul companiei a gestionat peste 25.000 de studii clinice care au implicat peste șapte milioane de pacienți. Dassault Systèmes a achiziționat compania în 2019 pentru 5,8 miliarde de dolari.

Omul de afaceri a făcut parte, alături de actorul canadian William Shatner, care a jucat rolul căpitanului Kirk în serialul „Star Trek”, dintr-un echipaj care a desfășurat un zbor de 10 minute în spațiu, la începutul lunii octombrie.

Acesta a fost al doilea zbor în spațiu al companiei conduse de omul de afaceri Jeff Bezos.

Echipajul a ajuns puţin dincolo de Linia Karman, cunoscută ca graniţă a spaţiului – la 100 de kilometri deasupra Pământului.

Sursa foto: Facebook / Blue Origin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Este evident că zborul este toxic deci propun Șoșoacei să inițieze proteste ale repetenților ce o susțin împotriva zborurilor și pentru a locui în peșteri!

  2. Biolog molecular .Studii clinice.
    Accident.
    Poate a suparat pe cineva.

  3. Seios?? „…a murit joi într-un mic accident de avion…”??!! Ia mai discutati cu Google Translate un pic!