G4Media.ro

A murit Archie Battersbee, băiatul britanic pentru care părinţii s-au luptat să…

Sursa foto: captură video

A murit Archie Battersbee, băiatul britanic pentru care părinţii s-au luptat să nu i se retragă suportul vital  / Copilul de 12 ani era în comă de 4 luni / Ar fi participat la o provocare online care consta în a-şi ţine respiraţia până la leşin

Archie Battersbee, băiatul britanic de 12 ani care era în comă de patru luni, a murit, sâmbătă, la un spital londonez, după ce medicii au oprit suportul vital, în urma unei dispute care a ajuns şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, relatează News.ro, care citează AP.

Mama lui Archiee, Hollie Dance, a precizat că băiatul a murit la ora 12.15, la aproximativ două ore după oprirea tratamentului.

Justiţia britanică a respins solicitările familiei ca Archie să fie transferat la un centru de îngrijire paliativă, iar Curtea Europeană a Drepturilor Omului a refuzat să intervină în acest caz.

“El a luptat până la sfârşit. Sunt cea mai mândră mamă din lume”, a spus Hollie Daance.

Archie Battersbee a făcut timp de mai multe săptămâni obiectul unor dispute în instanţă, părinţii săi dorind că forţeze spitalul să continue tratamentele de menţinere a funcţiilor vitale, iar medicii argumentând că nu sunt şanse de recuperare şi că băiatul ar trebui să fie lăsat să moară.

Familia a cerut ca băiatul să fie mutat într-un centru de îngrijire paliativă, după ce justiţia britani a decis că este în interesul copilului să se oprească  tratamentul. Spitalul a decis însă că starea lui Archie era atât de instabilă încât mutarea băiatului i-ar fi grăbit moartea.

Vineri, judecătoarea Lucy Theis a respins solicitarea familiei, precizând că Archie trebuie să rămână în spital în timp ce tratamentul este oprit.

În vârstă de 12 ani, Archie Battersbee era menţinut în comă, într-un spital din Londra, din aprilie.

Archie Battersbee a fost găsit inconştient acasă, la 7 aprilie nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa de atunci.

Mama sa, Hollie Dance, a spus că el ar fi participat la o provocare online care consta în a-şi ţine respiraţia până la leşin.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Selectie naturala

 2. până la urmă a câștigat, și-a ținut respirația cel mai mult

 3. Deci asta e efectiv contra Petty vs UK

 4. Mama trebuie inchisa.
  Se milogea online pentru donatii spunand ca medicii pot face interventii sa-l salveze desi era in 100% moarte clinica de peste o luna.

 5. Și iată cum Tik Tok face proștii celebri.

 6. Prostul a murit cu mult timp in urmă, acum doar s.au eliminat costurile cu „cazarea” lui.

 7. Nu a murit, a fost executat de stat.

 8. O tragedie …🙁

 9. Nu va lasati copii online nesupravegheati sub nicio forma. E cel mai degenerat mediu care-i va corupe, cateodata cu efecte maligne, chiar fatale.

 10. Play stupid games, win stupid prizes.