G4Media.ro

S-a semnat contractul în valoare de 668 de milioane de lei pentru…

S-a semnat contractul în valoare de 668 de milioane de lei pentru proiectarea și execuția centurii Bacăului

Reprezentanţii CNAIR SA şi cei ai asocierii SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL au semnat, sâmbătă, acordul contractual pentru proiectarea şi execuţia variantei de ocolire a municipiului Bacău, în prezenţa ministrului Transporturilor, Lucian Şova, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, contractul a fost semnat în urma finalizării procesului de desemnare a câştigătorului licitaţiei şi în baza deciziilor emise de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Contractul are o valoare de peste 668 de milioane de lei fără TVA – echivalentul a 142 de milioane euro fără TVA – şi prevede proiectarea şi execuţia lucrărilor la varianta de ocolire Bacău, ce constau în 30,8 kilometri de drum nou la standarde europene, din care peste 16 kilometri la profil de autostradă.

„În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 36 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare şi 30 luni pentru execuţia lucrărilor. Ofertantul declarat câştigător a oferit o perioadă de garanţie a lucrărilor de 84 de luni”, se menţionează în comunicat.

Contractul a fost semnat la Centrul de Afaceri şi Expoziţii Bacău, fiind prezenţi ministrului Transporturilor, Lucian Şova, directorul general al CNAIR, Narcis Ştefan Neaga, parlamentari şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene.

Informații suplimentare furnizate de CNAIR

”Varianta de ocolire a Municipiului Bacău va traversa lunca dintre râurile Siret și Bistrița, tranzitând zonele administrativ teritoriale ale localităților Luizi, Călugăra, Sărata, Nicolae Bălcescu, Letea Veche, Săuceşti, Iteşti şi Hemeiuş.

Pe traseu vor fi construite 12 poduri și pasaje precum și un nod rutier, la intersecţia cu DN 2F, care va asigura atât accesul spre și dinspre autostradă cât și legătura cu Centrul Municipiului Bacău.

Lucrarea este amplasată la sud, est şi nord de Municipiul Bacău şi presupune realizarea unui sector comun cu traseul Autostrăzii Moldova, a unor conexiuni cu DN 2 la sud și la nord de municipiul Bacau și a unor conexiuni cu DN 15 și cu DN 11, la vest de acest Municipiu.

Varianta ocolitoare a Municipiului Bacău va facilita legăturile între localităţile aflate în vecinătatea Municipiului Bacău inclusiv pe DN2F, DN 2G, DJ 119 şi DJ 207F.

Prin construcția acestei Variante de Ocolire se dorește în special devierea traficului greu în afara zonei urbane, cea ce va duce la fluidizarea traficului din zonă, reducerea degradării arterelor existente în municipiu, reducerea semnificativa a poluării și creșterea gradului de siguranţă rutieră.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. wow.. încă o investiție gigantică – într-o cariocă cu care s-a tras o linie pe o hartă.. guvernul inventează taxe pe respirat că n-are bani de pensii, dar semnează contracte de sute de milioane de lei :)))

 2. Dupa ce se impart spagile mai ramane ceva de studiul de fezabilitate ?

 3. Proiectare 6 luni!!!
  Turcii deschiseseră șantierul, marcaseră pe teren și băgaseră buldozerul de decopertare și acum aștia fac din nou proiectul?
  Poate se apucă și de studii geo, că sigur autorizație de mediu nu mai au și a expirat și studiul de fezabilitate…deci nici în 2019 nu vor face nimic pe teren?

 4. La ce draq trebuie centura la bacau? Ca sa ce?
  Trebuie fauta partea de west si daca mai raman bani sa se faca si la bacau!

 5. Le face Umbrarescu omul lui Hrebenciuc impreuna cu Hanganu de la consitrans ???

 6. Au termen 3 ani sa facă centura. Chiar puneti botul? Cel putin 10 ani o să le ia să o facă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.