G4Media.ro

A fost inaugurat primul heliport din judeţul Botoșani / Investiţia a fost…

Sursa foto: Monitorul de Botoșani

A fost inaugurat primul heliport din judeţul Botoșani / Investiţia a fost realizată printr-un proiect transfrontalier cu fonduri UE

Primul heliport din judeţul Botoşani, realizat în baza unui proiect transfrontalier, a fost inaugurat, joi, în municipiul reşedinţă de judeţ, în urma unei investiţii realizate de Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi care se ridică la peste 1,5 milioane de lei, anunță Agerpres.

„Acest heliport este important atât pentru judeţul Botoşani, cât şi pentru regiunea de nord a Moldovei, pentru că face parte dintr-o reţea mai mare de heliporturi care au fost construite în cadrul proiectului SMURD 2. Ele vor asigura o mai mare viteză de reacţie pentru transportul inter-clinic al bolnavilor care necesită tratament de specialitate în clinici care asigură mai mult decât asigură spitalul din Botoşani”, a afirmat colonelul Alin Maghiar din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Noul heliport va permite elicopterelor SMURD, dar şi altor elicoptere să aterizeze pe timp de noapte.

„Era nevoie de o astfel de investiţie întrucât în întreg judeţul Botoşani nu exista un astfel de heliport certificat şi în mod special acesta aduce un plus pentru zborurile de noapte”, a declarat inspectorul general al IGAv, generalul de flotilă aeriană Cătălin Paul Dache.

În cadrul acestui proiect transfrontalier, au fost realizate şapte heliporturi în România şi Republica Moldova, prin intermediul Programului Operaţional Comun 2014-2020 România- Republica Moldova.

În România, heliporturile au fost construite în municipiile Botoşani, Iaşi şi Galaţi, iar în Republica Moldova în Chişinău – două şi câte unul la Bălţi şi Cahul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...