G4Media.ro

A fost găsită a doua cutie neagră a avionului prăbușit în sudul…

sursa foto: Pixabay

A fost găsită a doua cutie neagră a avionului prăbușit în sudul Chinei, cu 133 de persoane la bord, toate decedate în urma impactului

Al doilea înregistrator de zbor al avionului Boeing 737-800 NG care s-a prăbuşit în China, cu 132 de persoane la bord, a fost recuperat, a anunţat presa oficială chineză duminică, informează AFP.

Avionul, care făcea legătura între oraşele chineze Kunming (sud-vest) şi Guangzhou (sud), se dezintegrase luni pe un deal împădurit din Wuzhou (sud), în provincia Guangxi, după o cădere de câţiva kilometri în câteva minute.

Cauzele dezastrului, care s-a solat cu moartea a 123 de pasageri şi nouă membri ai echipajului, nu sunt deocamdată cunoscute. Toate persoanele de la bord erau de naţionalitate chineză.

Un prim înregistrator de zbor, care conţine conversaţii în cabină, a fost găsit miercuri şi trimis la Beijing pentru a fi decodat. Analiza sa ar trebui să dureze câteva zile.

„A doua cutie neagră a zborului China Eastern MU5735 a fost găsită pe 27 martie”, a anunţat agenţia China Nouă, citând centrul de comandă pentru operaţiuni de căutare.

Acest înregistrator conţine date de zbor, cum ar fi viteza, altitudinea şi direcţia.

Cu cele două cutii negre ale avionului recuperate, anchetatorii ar trebui să obţină în câteva zile sau săptămâni primele elemente de răspuns asupra cauzelor accidentului.

După ce a confirmat identităţile aproape a tuturor victimelor prin teste ADN, Administraţia Aviaţiei Civile Chineze (CAAC) a confirmat sâmbătă seara că toate persoanele aflate la bordul aeronavei au murit.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter