G4Media.ro

A fost desemnat şi câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea Spitalului Regional Cluj /…

Foto: Macheta spitalului regional Cluj / CJ CLuj

A fost desemnat şi câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea Spitalului Regional Cluj / Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă: Dacă nu vor exista contestaţii, serviciile de proiectare ar putea începe chiar la finalul lunii

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă (USR) anunţă, joi, că a fost desemnat şi câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea Spitalului Regional Cluj, unitate care va avea peste 800 de paturi, informează News.ro.

”După Iaşi, astăzi a fost desemnat şi câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea Spitalului Regional Cluj. Proiectele de infrastructură în sănătate au fost o prioritate a mandatului meu şi le-am monitorizat îndeaproape. Aici mă refer îndeosebi la Spitalele Regionale şi centrele de Mari Arşi. De asemenea am alocat pentru infrastructura spitalicească prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă 1.7 mld de euro”, a scris, joi, pe Facebook, fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă.

Aceasta precizează că noul Spital Regional de Urgenţă Cluj ”va furniza servicii spitaliceşti comparabile cu cele mai bune modele europene contemporane, servicii integrate multidisciplinare pentru pacienţii cu patologie acută, urgentă şi complexă, la nivel secundar şi terţiar”.

Spitalul va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite, va avea 849 de paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de urgenţă, 12 paturi pentru îngrijiri medicale de zi şi 15 paturi de chirurgie de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 săli de operaţie, servicii de imagistică (23 de camere), servicii chirurgicale (22 de camere), endoscopie (6 camere), cardiologie intervenţională (3 camere), cardiologie non-invazivă (12 camere), clinica de neuroştiinţe (3 camere).

”În cazul în care nu vor exista contestaţii, serviciile de proiectare ar putea începe chiar la finalul acestei luni”, a mai transmis Ioana Mihăilă.

sursa foto: CJ Cluj

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Gata, au reactivat-o pe Manaila? Nu mai e corupta, nu mai e hoata, nu mai e Peee-See-Deee? Cum actioneaza ei sub deviza: „corupti din toata tara, uniti-va! Haideti la butoane!”

    • În ce calitate mai vorbește aceasta femeie? Este ca și cum fostul ministru Carmen Ion ar vorbi despre dotarea jandarmilor.

  2. m-am gandit ca e vorba despre Sorina Pintea.

  3. In Europa sunt 3-4 mari firme de proiectare si constructie a spitalelor care sunt puse la punct cu tot ce inseamna ultima tehnica si dotare a spitalelor.Noi ce cautam?Cel mai nou spital din Europa este MONT LEGIA din LIEGE Belgia,care are 2400 locuri de parcare.Am scris PARCARE!!! Deci puteti intelege cum e restul? Cine a castigat in Romania?Astept raspuns.ASTep raspunsuri de 30 de ani.

  4. Eram in concediu la Vama Veche și soția a avut hemoragie( a pierdut sarcina). Salvarea nu a venit( prin telefon ni s-a spus că trebuie să ajungem la spitalul din Constanta). Am mers cu mașina la Constanța, la spital. Conform indicațiilor GPS am ajuns la intrarea in spital dar portarul ne-a trimis la alta intrare, pentru pacienți. Am pierdut ceva timp,pentru că la primul semafor era interzis la stinga ( trebuia să mă întorc spre spital). Prima intrare era in parcarea medicilor și parcarea pentru urgente era imediat în dreapta,dar drumul era blocat, din motive inexplicabile.