G4Media.ro

A fost confirmat primul caz de pestă porcină africană în județul Brăila…

sursa foto: Pexels

A fost confirmat primul caz de pestă porcină africană în județul Brăila / Boala a fost depistată la un mistreţ / ”O prioritate este să protejăm fermele de creştere a porcilor”

Primul caz de pestă porcină africană din judeţul Brăila a fost confirmat joi seară, la un mistreţ aflat pe un fond de vânătoare, potrivit informaţiilor făcute publice de Prefectura Brăila, informează Agerpres.

Mistreţul a fost depistat pe fondul de Vânătoare Lunguleţu, care aparţine Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Brăila.

Joi seară, după ce a fost informat de către conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor cu privire la existenţa cazului de pestă porcină, prefectul Brăilei, Iulian Timofei, a emis Ordinul de Prefect privind aprobarea Planului de măsuri la confirmarea focarului de pestă porcină, plan întocmit de către DSVSA Brăila.

„Diagnosticul de PPA a fost confirmat. Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând niciun risc de îmbolnăvire, însă este extrem de contagioasă în rândul porcilor şi cauzează pierderi economice importante. O prioritate este să protejăm fermele de creştere a porcilor, precum şi exemplarele aflate în gospodăriile populaţiei”, a declarat Iulian Timofei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Oare Titi face teste de pesta la porcii vanati?
    Si aici parca e cusuta cu ata alab stirea, au vanat si ei un porc si i-au facut test de pesta, dar de trichineloza nu.
    Cum naiba fix acum in prag de sarbatori apare pesta peste tot?
    Cum merge ceva bine trebuie inchis imediat.
    La Paste o sa apara o oaie cu limba albastra si asa mai departe

  2. Gripa aviară înainte de Paști si pesta porcină înainte de Crăciun sint deja banalități. Un vaxx bun la toate pe când??