G4Media.ro

A fost activat Centrul Naţional de analiză date Salvamont-Vodafone / Poate analiza…

Sursa foto: Salvamont

A fost activat Centrul Naţional de analiză date Salvamont-Vodafone / Poate analiza imaginile capturate de dronele folosite de către salvamontiştii sibieni

Centrul Naţional de analiză date Salvamont-Vodafone a fost activat pentru a analiza imaginile capturate de dronele folosite de către salvamontiştii sibieni într-o acţiune de căutare a unei persoane dispărută într-o zonă extra montană, anunță Agerpres.

Salvamont România a anunţat că centrul Naţional de analiză date Salvamont-Vodafone a fost activat pentru a analiza imaginile capturate de dronele folosite de către salvamontiştii sibieni într-o acţiune de căutare a unei persoane dispărută într-o zonă extra montană.

„În acest moment Centrul Naţional de analiză date Salvamont-Vodafone a fost activat pentru a analiza imaginile capturate de dronele folosite de către salvamontiştii sibieni solicitaţi că resursă de sprijin de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu într-o acţiune de căutare a unei persoane dispărută într-o zonă extra montană.  Specialiştii Salvamont care operează în i Centrul Naţional de Analiză Date, vor prelua şi vor procesa imaginile  transmise din Sibiu într-un program bazat pe înaltă tehnologie şi inteligenţă artificială, program ce permite analiza a sute de fotograme în câteva minute şi oferă salvatorilor informaţii importante pentru acţiunea de căutare”, arată o postare pe pagina de Facebook a Salvamont România – Dispeceratul Naţional Salvamont.

Conform sursei citate, centrul naţional de analiză a datelor Salvamont Vodafone a fost inaugurat vineri 8 aprilie la Târgu Jiu, este operat de specialişti din cadrul Serviciului Public Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj şi este unic în Europa prin acoperirea naţională pe care o asigură în analiza de fotograme.

„Programul a fost implementat de Salvamont şi Vodafone România în colaborare cu Consiliul Judeţean Gorj şi Serviciul Salvamont Gorj”, mai arată sursa citată.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. nu mai e domnul cu turban la Vodafone Romania? sau acum sunt si vodafonezii „nationali” cu noi, fiindca sunt din aceeasi specie?