G4Media.ro

Ministerul schimbă din nou datele olimpiadelor de Matematică, Fizică și Limba rromani,…

Ministerul schimbă din nou datele olimpiadelor de Matematică, Fizică și Limba rromani, pentru a nu se suprapune cu Paștele Catolic. Singura menținută de sărbătoare: olimpiada la Religie cult Ortodox

Ministerul Educației modifică pentru a doua oară datele la care elevii vor susține olimpiadele naționale, după ce prima schimbare a plasat competițiile la Matematică, Fizică, Limba rromani și Religie cult Ortodox chiar în ziua Paștelui Catolic. Potrivit unei note primite astăzi de inspectoratele școlare județene de la Ministerul Educației și obținute de Edupedu.ro, olimpiada națională de Matematică revine în perioada 5-10 aprilie. Singura competiție care rămâne de Paștele Catolic este Religia cult Ortodox susținută de elevii de liceu.

Datele modificate de susținere a olimpiadelor – conținute în nota semnată pe 12 februarie 2020 de secretarul de stat Luminița Barcari – au fost publicate și pe site-ul edu.ro, la secțiunea Olimpiade și concursuri – cu mețiunea “last update: 12.02.2020”.

“A apărut necesitatea de modificare a programării etapelor naționale ale unor competiții școlare pentru a nu se suprapune cu perioada sărbătorilor pascale, cultul catolic, și pentru a permite elevilor participarea la mai multe olimpiade școlare“, spune Ministerul Educației, în nota trimisă inspectoratelor școlare județene și obținută de Edupedu.ro.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Au verificat ca nu se suprapune cu pastele cailor? Sau cu anul nou chinezesc?

 2. Olimpiada la religie? Cine a mai auzit de o asa tampenie in 2020?!

 3. Proștilor care sunteti in fruntea Ministerului Educației, ce-ati facut, mă, la Fizică ?
  Ati redus nr.de zile, deși sunt 2 probe obligatorii plus proba de selecție a lotului lărgit?
  Ce sa-ti spun, în loc de 12-17 aprilie ,acum perioada e 13 -17 aprilie, incompetentilor.
  Cade tot de Paște, a doua zi, mai precis, iar unii tb sa plece de acasa chiar pe 12.

 4. Pe 7 martie ati inghesuit 5 olimpiade, la fel si pe 14 martie. Chiar nu puteati stabili date diferite pentru a le permite copiilor sa mearga la mai multe probe? Doar doua zile aveti in calendar pentru zece materii? Degeaba ati planificat distinct etapa nationala, daca la faza judeteana sunt atat de multe suprapuneri! Sa stiti ca sunt destui elevi nedreptatiti din cauza proastei organizari. Inca se strang semnaturi pentru modificarea datelor olimpiadelor la faza judeteana https://www.petitieonline.com/modificarea_datelor_olimpiadelor_colare__fr_suprapuneri

 5. Deci schimbi datele de concurs ale unor olimpiade, pe motiv de… sarbatori religioase, respectiv Pastele ortodox. Mentii insa aceeasi data de concurs pentru proba de Religie ortodoxa, chiar daca in ziua cu pricina sunt… Floriile, sarbatoare religioasa importanta.
  Pai, cum ati gandit-o pe-asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.