G4Media.ro

UPDATE Protocolul SRI – Ministerul Dezvoltării: Liviu Dragnea spune că nu e…

UPDATE Protocolul SRI – Ministerul Dezvoltării: Liviu Dragnea spune că nu e semnătura lui pe document

UPDATE: Liviu Dragnea a declarat joi seară la România TV că semnătura de pe protocolul cu SRI nu este a lui, precizând că este vorba despre prelungirea unui protocol care exista deja între cele două instituţii, deși în urmă cu două zile spusese că el a semnat documentul. Din document se observă că înaintea semnăturii este scris ”p”, ceea ce înseamnă că semnătura aparține unei persoane delegate. Cel mai probabil, semnătura îi aparține lui Sevil Shhaideh, secretar de stat la acel moment și unul dintre loialii lui Liviu Dragnea.

Protocolul încheiat între Ministerul Dezvoltării și SRI a fost semnat în mai 2014, după cum rezultă dintr-un document publicat pe Facebook de deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu. Deputatul, care este și membru în comisia de control a SRI, a postat și următorul mesaj: ”Protocol cooperare între MDRAP și SRI. Semnat Liviu Dragnea si George Maior. Mai sunt și alții. Deci este timpul să vă opriți cu propaganda mincinoasă a statului paralel. PSD și ALDE să se ocupe de economie și problemele reale ale romanilor și nu de situația unor condamnați!”

G4Media.ro a dezvăluit pe data de 19 iulie că liderul PSD, Liviu Dragnea, a semnat în 2014 un protocol secret de colaborare cu Serviciul Român de Informații, după cum reiese dintr-un răspuns oficial furnizat unui cititor G4Media.ro chiar de către Ministerul Dezvoltării, condus de Paul Stănescu. Din răspunsul oficial rezultă că la minister au fost semnate în total patru protocoale cu SRI: în 2007, 2008, 2012 și 2014. Liviu Dragnea a fost ministru al dezvoltării regionale în perioada 21 decembrie 2012 – 17 decembrie 2014, fiind succedat în funcție de Sevil Shhaideh. Dragnea a declarat despre protocoalele cu SRI că ”reprezintă baza scrisă pentru un sistem de poliţie politică”.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, unul dintre apropiații liderului PSD, i-ar fi cerut explicații lui Liviu Dragnea pentru semnătura de pe protocolul cu SRI încheiat în 2014. Dragnea a semnat protocolul cu SRI în plină campanie pentru alegerile prezidențiale, când Klaus Iohannis a câștigat competiția cu Victor Ponta. Pe atunci, Liviu Dragnea era președinte executiv la PSD și era cel care conducea deja de facto partidul și ținea legătura cu baronii.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a justificat marți semnarea protocolului secret cu SRI pe vremea când era ministrul Dezvoltării prin faptul că astfel de protocoale sunt necesare pentru protecția instituțiilor publice. El a susținut că doar protocoalele secrete încheiate de SRI cu structuri din Justiție sunt ”ilegale și neconstituționale”.

”Este vorba despre un protocol care se referă la cybersecurity, și anume la proteția datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale și instituțiile din subordine față de atacurile cibernetice și nu vorbim doar de atacurile unor hackeri, ci și din partea unor entități străine. Este un timp de protocol care s-a încheiat, din câte știu eu, cu toate ministerele. El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu ce s-a făcut înaintea mea. N-are niciun fel de legătură cu toate minciunile spuse (…) Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI și structuri din Justiție, care sunt întocmite sau încheiate într-un mod ilegal și neconstituțional. Tipul ăsta de protocoale între SRI și instituții publice sunt necesare, dar de aici și până la a spune că am colaborat cu statul paralel… și se vede colaborarea mea cu statul paralel. O simt cu fiecare termen la judecată”, a declarat Dragnea la Parlament.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat sâmbătă că Liviu Dragnea ar trebui să explice de ce a semnat protocolul secret cu SRI.

“Domnul Dragnea trebuie să iasă public şi să spună ce conţine documentul pentru că altfel mesajul pe care îl transmite public îşi pierde credibilitatea, în opinia mea. Toţi membrii de partid şi-ar dori o guvernare mai eficientă, de aici apar frustrări ale oamenilor, care au impresia că lucrurile nu merg aşa cum ar trebui să meargă”, a spus Ecaterina Andronescu la Realitatea TV.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

 1. ”P”-ul scris de mana pe document, in stanga numelui L.N. D. vine de la: prost, pramatie, pacalici, ori de la ”p..la beata”, adica aia care nu se mai scoala in veci…?

 2. Dragnea, nu te stiam atat de „protocolar” !
  Cunosteam ca furi de la copiii sarmani, ca ai datorii la fisc ca proprietar al hotelului Turis, ca dintr-un anumit punct de vedere ai inceput sa o nemultumesti profund pe Irinuca, ca faci pe tine de frica justitiei, dar ca esti parte a „statului paralel”nu mi-a trecut prin minte !

  PS. Incepe sa ti se potriveasca tot mai mult zicerea aia cu „…nici nu stii cat de mic incepi sa fii” !

  PPS. Si alta , #muiepsd ! 😉

 3. Eu cred ca a fost șantajat și obligat să semneze, ca să nu se afle că spăla banii în Brazilia 🙂

 4. Bă am zis de mult că lumea e proastă rău. Da proastă rău nu așa. Nici o secundă din viața grupării infracționale fmmpsdalde nu a existat intenția decât de a scăpa de pușcărie. Prostilooooor: „statul paralel” este pentru pulime exact precum „conspirația mondială ” împotriva României. Au făcut parte din toate amestecurile și combinațiile care i-au ajutat să facă bani și să se ridice în rang. TOȚI! ( inclusiv generalii de servicii care au pus umărul la furturi și la vânzarea de țară)

 5. p-ul acela este de la „pentru” deci se va citi „pentru LIVIU NICOLAE DRAGNEA” …. probabil ca a semnat altcineva …. se foloseste in institutiile publice atunci cand cel care trebuie sa semneze si-a delegat acest drept (e in concediu etc etc)

  • Poate asta e unul dintre protocoale pentru care a semnat altcineva in locul lui, dar Dragnea a recunoscut ca a semnat.. IN cazul d efata,dupa forma semnaturii, pare doamna SS 😉

  • Am căutat pe google. Este semnătura dnei Seville Shhaideh

  • Sunteţi nişte mincinoşi…protocolul nu a fost semnat de dragnea.

 6. Dragnea:
  ‘O facatura a statului papalel:
  – ‘p.’ inseamna ‘pentru’, nici nu stiu cine a semnat, eu eram in concediu
  – partea de SRI nici nu are stampila, deci protocolul nu este valabil
  Repet, o facatura grosolana’.

 7. 🙂 interesant ca exact ca si media de partea psdului are fix aceiasi strategie. Trunchiati si dati publicitatii doar ce vreti voi 🙂 de ce nu spuneti ce e cu P. UL? De ce nu spuneti subiectul protocolului ?
  E bine ca usor usor va demascati singuri . Macar unii isi asuma de partea cui sunt. Nu fac pe virginele … felicitari ( ironic)

 8. Atenție! În răspunsul MDRAP se vb despre protocoale secrete.
  Informația furnizată de dl Viziteu nu are nici o legătură cu protocoalele care au fost menționate în răspunsul Ministerului.
  Ce a prezentat dl Viziteu nu este protocol este un acord (adică un document care nu are caracter de secret de serviciu).

 9. „P” de la „Penalu”..

 10. Bietul domn Dragnea, cum au profitat aia din minister de increderea lui! El, saracu’, nici usturoi n-a mincat, nici gura nu-i pute decit a trandafiri. Tanti Shaideh si-a facut de cap.

 11. Chiar daca a imputernicit pe cineva sa semneze -orice document-in lipsa sa, are reaspunderea pentru semnatura ! Diferenta e ca , daca prin semnatura , se comite o infractiune , de orice fel, raspunderea apartine ambilor , si celui care a imputernicit si imputernicitului. Daca imputernicirea are caracter limitativ si imputernicitul si-a depasit mandatul din cuprinsul actului de imputernicire, raspunde doar acesta. Si Coana Leana a imputernicit un idiot sa semneze continuu tot ce emitea ministerul dezvoltarii si min turismului , in locul ei timp de cativa ani, crezand ca scapa de raspundere !! (La cat de avocata era ea, atat a dus-o capul !) Coana Andronescu a lipsit o zi de la minister si un consilier(devenit ulterior ministru) a semnat „cadoul”dat lui Pescariu ! Concluzie : chiar daca a semnat un imputernicit , are totala raspundere pentru actul semnat ! Apoi acum auzim de la primul penal al tarii ca exista si protocoale ….BUNE !! Oleleeeee…….

 12. Nu stia ce documente i aduce,a recunoscut ca a semnat acum a sucit vrajeala,taran infect

  • Oricum,sansa lor…nu au nicio scapare.La parnaie cu cei de drept comun.Liviuuuu sa nu l uiti si pe sugarius valvoi