G4Media.ro

Al doilea tren de metrou fabricat în Brazilia ajunge, luni, în Capitală…

Sursa foto: G4Media.ro

Al doilea tren de metrou fabricat în Brazilia ajunge, luni, în Capitală / A fost deja botezat ”Ilfov” / Are instalații de răcire și dezumidificare a aerului și folie anti-grafitti

Luni, 27 mai, la București urmează să ajungă al doilea tren de metrou fabricat în Brazilia pentru Metrorex, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio București.

A fost botezat „Ilfov” și va intra in teste, apoi va circula  pe Magistrala 5, anunță președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, Mihai Barbu.

La sfârșitul lunii aprilie, primul tren produs în Brazilia pentru Magistrala 5, botezat ”Giurgiu” a ajuns în București, la Depoul Berceni Metrorex. Acesta face parte din lotul celor 13 trenuri pentru Magistrala 5, cumpărate pe baza contractului încheiat între Metroex și Alstom Transport SA, la data de 2 decembrie 2020, urmare a procedurilor legale de achiziție.

Noile trenuri Alstom Metropolis pentru Magistrala 5 sunt dotate cu: camere de supraveghere interioare și exterioare cu înregistrare și transmitere la bordul mecanicului a imaginilor din vagoane; afișarea direcției de mers pe lateralele tuturor vagoanelor trenului; afișaje dinamice de tip LCD în interiorul vagoanelor cu prezentarea dinamică a hărții traseului și alte anunțuri; sisteme de alarmare în caz de urgență, echipate cu interfon pentru comunicarea dintre personalul de conducere tren și călători; locuri special amenajate pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv pentru utilizatorii scaunelor rulante; instalații de răcire și dezumidificare a aerului introdus prin ventilația forțată în fiecare vagon; lămpi de tip LED pentru iluminatul vagoanelor și folie anti-grafitti pentru protejarea geamurilor vagoanelor la interior și exterior. Fiecare tren de metrou are 6 vagoane și 216 locuri dispuse longitudinal. Capacitatea maximă este de 1.200 de pasageri

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...