G4Media.ro

Un tribunal rus a amendat un bărbat pentru că și-a vopsit părul…

Sursa foto: Twitter / U.S. Embassy Kyiv

Un tribunal rus a amendat un bărbat pentru că și-a vopsit părul în culorile steagului Ucrainei

Un bărbat rus care și-a vopsit părul în unele dintre culorile steagului ucrainean a fost amendat cu 50.000 de ruble (553 de dolari) de către un tribunal pentru „discreditarea” armatei ruse, a relatat publicația independentă Mediazona, citată de Reuters.

Fotografii ale lui Stanislav Netesov postate online arată părul tuns scurt al tânărului de 25 de ani colorat în albastru, verde și galben strălucitor. Albastrul și galbenul sunt culorile steagului ucrainean.

Peste 20.000 de persoane au fost reținute pentru poziția lor anti-război de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, iar peste 900 de persoane au fost acuzate de infracțiuni penale.

Netesov a fost găsit vinovat de discreditarea forțelor armate la 3 mai, se arată într-un anunț online al instanței, deși nu se specifică o amendă.

În fața instanței, Netesov a negat că culoarea părului său a fost menită ca o declarație de protest, spunând că nu susține nici Ucraina, nici armata rusă, relatează Mediazona. El a spus că și-a vopsit părul în culori vii de ani de zile.

Netesov nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Cazul împotriva moscovitului a început la sfârșitul lunii aprilie, când acesta a fost atacat de persoane necunoscute în timp ce se întorcea acasă de la serviciu, noaptea târziu.

Agresorii i-au furat telefonul mobil și i-au smuls un dinte, a declarat Netesov pentru grupul rus pentru drepturile omului OVD-Info, care îi ajută pe cei vizați pentru că se opun războiului.

Când a mers la poliție pentru a depune o plângere, ofițerii i-au observat părul și l-au acuzat în baza statutului de „discreditare”, a relatat Mediazona.

„Propaganda vizuală menționată mai sus exprima în mod clar o atitudine negativă față de Forțele Armate ale Federației Ruse”, a precizat Mediazona, citând raportul poliției.

Ofițerii i-au dat, de asemenea, lui Netesov o citație pentru a se prezenta la un birou de înrolare militară. Acesta le-a dezvăluit apoi că este un bărbat transsexual, după care au anulat citația, a precizat Mediazona.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Mare curaj,dacă mai picta și 50 de steluțe pe cap,sigur îl împuscau.