G4Media.ro

Înalta Curte din Londra decide că fondatorul Wikileaks, Julian Assange, are dreptul…

sursa foto: Captura TV

Înalta Curte din Londra decide că fondatorul Wikileaks, Julian Assange, are dreptul de face apel împotriva extrădării în SUA

Înalta Curte din Londra a decis că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, are dreptul de a face apel în cadrul unei ultime contestații împotriva extrădării sale în Statele Unite, relatează CNN.

Echipa de avocați a lui Assange a susținut că judecătorii Victoria Sharp și Jeremy Johnson nu ar trebui să accepte asigurările date de procurorii americani că fondatorul WikiLeaks ar putea încerca să se bazeze pe drepturile și protecțiile prevăzute de Primul Amendament al SUA.

Assange este căutat de autoritățile americane pentru acuzații de spionaj în legătură cu publicarea de către organizația sa a mii de documente clasificate și telegrame diplomatice în 2010 și 2011. În cazul în care va fi condamnat, acesta riscă să își petreacă restul vieții în spatele gratiilor.

În martie, instanța și-a amânat decizia privind extrădarea, deoarece judecătorii au solicitat o serie de asigurări, inclusiv din partea SUA că nu vor solicita pedeapsa cu moartea pentru cetățeanul australian în vârstă de 52 de ani.

Au trecut 12 ani de când australianul a trăit în „libertate”.

Assange a petrecut ultimii cinci ani în închisoarea de înaltă securitate Belmarsh din Londra și aproape șapte ani înainte de aceasta, ascuns în ambasada Ecuadorului din capitala engleză, încercând să evite arestarea. El susține că extrădarea sa este motivată politic.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...