G4Media.ro

Rafila: Mai mulţi copii palestinieni răniţi vor fi trataţi în spitale româneşti

Sursa foto: Jaafar ASHTIYEH / AFP

Rafila: Mai mulţi copii palestinieni răniţi vor fi trataţi în spitale româneşti

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni care vor fi trataţi în unităţi medicale din România, după ce au fost răniţi în atacurile armatei israeliene din Fâşia Gaza, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio București.
Rafila, a declarat, fără a preciza un număr anume, că aceşti copii vor fi aduşi în România prin Mecanismul de Protecţie European.
„Cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă se ocupă de transport. Noi ne pregătim pentru tratarea în funcţie de patologie. Avem deja o astfel de listă. Spitalele de pediatrie din Bucureşti, pentru cei cu multitraumă, Spitalul „Grigore Alexandrescu”, şi, eventual, „Marie Curie”. Cei oncologici probabil că vor fi duşi la Institutul Clinic Fundeni”, a menţionat ministrul Rafila.
Ministrul Sănătăţii a mai spus că nu poate indica o dată certă referitoare la aducerea în ţară a acestor copii palestinieni, însă va avea loc ‘într-un viitor foarte, foarte apropiat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Parca Israelul zicea ca nu tinteste copii

  2. „copii palestineni ” … daca le dai un AKM.. te împușca instant.

  3. perfect, nu mai stiam la cine sa dam niste nosocomiale

  4. Vor fi tratati dupa ce vor elibera ostaticii, nu?

  5. Nu e că și cum HAMAS folosesc civili pe post de scut viu, nu?

  6. Unii dintre cei care au comentat ar trebuie sa își pună niște întrebări despre ce fel de oameni sunt dacă li se pare normal sa conditioneze ajutorarea unor copii bolnavi…

    • Tocmai pe astfel de mentalitate se bazează și teroriștii. Cum fiecare are 10- 12 copii mai pică din ei,occidentul civlizat si cu mentalitate sănătoasă le trimit ajutoare si le tratează răniții in timp ce părintii copiilor dau o raită prin casele altora si le omoară copii din plictiseală…

    • @Ben Hur dacă era vorba despre copiii dvs. nu ați mai fi spus cu atâta lejeritate „mai pica din ei”.
      Un principiu de baza al civilizației este ca nimeni nu este răspunzător de faptele altei persoane cu atât mai mult niște copii. În plus, de unde știți dvs. ca părinții acestor copii sunt teroriști și nu simpli civili?

    • e greu sa-si raspunda cand nici nu-si pun intrebari. dar, abrutizati fara prea multa capacitate de procesare ori empatie cu ceea ce nu considera semeni e raspunsul.