G4Media.ro

Se reiau concertele de orgă de la Biserica Neagră din Brașov /…

Sursa foto: Facebook USR

Se reiau concertele de orgă de la Biserica Neagră din Brașov / Orga Buchholz a fost amplasată aici în urmă cu 185 de ani

Concertele din seria Organ Nights încep sâmbătă, 18 mai 2024, și vor fi în fiecare sâmbătă, până în 19 octombrie 2024. Imagini de la pupitrul orgii vor fi proiectate pe un ecran uriaș în interiorul bisericii, anunță Brașov.net.

Sâmbătă, 18 mai 2024, va debuta cea de a 72-a ediție a sezonului estival Organ Nights, la Biserica Neagră.

Fiecare dintre spectacole durează aproximativ 60 de minute, iar în timpul spectacolelor vor fi transmise live pe un ecran imagini de la pupitrul orgii. Pupitrul este destul de greu de văzut din biserică, deoarece se află în partea superioară a acesteia, astfel că imaginile de aici îi pot aduce pe melomani mai aproape de interpreți.

În 2024 se sărbătoresc 185 de ani de la inaugurarea celebrului instrument din Biserica Neagră: orga Buchholz – care, din 17 aprilie 1839, a fost un instrument de referinţă pe plan european. Ea îmbogăţeşte slujbele religioase ale comunităţii evanghelice, fiind, în acelaşi timp, un instrument fascinant pentru public, care se poate bucura, în cadrul concertelor, de sunetul său inconfundabil.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...