G4Media.ro

Înalta Curte a decis că primarul Ion Vasiliu de la Preutești, județul…

sursa foto: suceavalive.ro

Înalta Curte a decis că primarul Ion Vasiliu de la Preutești, județul Suceava, a fost colaborator al Securității

Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Contencios Administrativ și Fiscal, a constatat, în urma unei reclamații făcute de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, că primarul comunei Preutești, Ion Vasiliu, care are și calitate de candidat din partea Partidului Social Democrat pentru un nou mandat la Primărie, a fost colaborator al Securității, relatează suceavalive.ro

Concret, ÎCCJ precizează că, în perioada în care actualul primar Ion Vasiliu lucra la Bacău, i-a fost repartizată o garsonieră de serviciu pe care a transformat-o în gazdă casă de întâlniri pentru Securitate. Astfel, „la data de 01.08.1979 s-a întocmit Raportul cu propunerea de a fi recrutat în calitate de gazdă casă de întâlniri a pârâtului (Ion Vasiliu n.r.), reținându-se «în scopul unei munci mai calificate cu rețeaua informativă din legătură de la I.Av. Bacău, se impune crearea unei gazde de întâlniri în care să fie contactată rețeaua informativă în vederea instruirii și dirijării cât mai corespunzătoare în conformitate cu cerințele muncii noastre»”.

Potrivit deciziei ÎCCJ, în cadrul Angajamentului scris olograf de către Ion Vasiliu s-a menționat: „… conștient de îndatoririle ce-mi revin în calitate de cetățean al RSR, mă angajez să sprijin activitatea organelor de securitate prin punerea garsonierei mai sus indicate în orele când lipsesc de acasă pentru rezolvarea unor sarcini profesionale. Colaborarea cu organele de securitate se va face în mod secret angajându-mă să păstrez acest secret față de orice persoană indiferent de grad, funcție și natura rudeniei”.

Cu alte cuvinte, Ion Vasiliu a scris „de mână” că este de acord ca în locuința sa să se întâlnească membrii Securității, fapt ce, potrivit legilor actuale în vigoare, dovedește că a fost colaborator al Securității.

 Ion Vasiliu este și candidatul Partidului Social Democrat pentru un nou mandat de primar al comunei Preutești, iar faptul că a fost colaborator al Securității nu prea pare să-l încurce. Citește mai mult în suceavalive.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...