G4Media.ro

Colecţiile speciale de carte ale Bibliotecii Județene Mureș, incluiv Biblioteca Teleki-Bolyai, închise…

sursa foto: Captura

Colecţiile speciale de carte ale Bibliotecii Județene Mureș, incluiv Biblioteca Teleki-Bolyai, închise în Noaptea Muzeelor

Colecţiile speciale ale Bibliotecii Judeţene Mureş, care implică şi Biblioteca Teleki-Bolyai, nu vor putea fi vizitate de Noaptea Muzeelor, după ce Federaţia Naţională a Sindicatelor din Cultură şi Mass-Media „CulturMedia” a decis să protesteze ca urmare a discuţiilor privind noua grilă de salarizare, transmite Agerpres.

„Federaţia Naţională a Sindicatelor din Cultură şi Presă CulturMedia a anunţat deja că membrii săi nu vor participa la evenimentul ‘Noaptea Europeană a Muzeelor’ în semn de protest faţă de nerezolvarea doleanţelor expuse în discuţiile cu Ministerul Culturii. Discuţiile purtate în ultimele luni au vizat regândirea grilei de salarizare pentru angajaţii din muzee şi biblioteci publice. Angajaţii Bibliotecii Judeţene Mureş, prin sindicatul propriu, Art Cult Mureş, afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Cultură şi Mass-Media ‘CulturMedia’ – CNS Cartel Alfa participă implicit la proteste. Din acest motiv, activităţile plănuite de Biblioteca Judeţeană Mureş – inclusiv Biroul Colecţii Speciale, Biblioteca ‘Teleki-Bolyai’ – în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor de sâmbătă, 18 mai 2024, nu vor avea loc”, a precizat Biblioteca Judeţeană Mureş luni, într-un comunicat de presă.

Directorul Bibliotecii Judeţene Mureş, Monica Avram, a declarat pentru AGERPRES că bibliotecarii şi membrii de sindicat au considerat că eforturile lor nu sunt suficient sprijinite de stat, iar astfel s-a adoptat această formă de protest.

„Biblioteca este o instituţie plină de viaţă, iar o parte din viaţa ei este reprezentată de bibliotecari, de angajaţi. Bibliotecarii şi membrii de sindicat din instituţie, împreună cu alţi promotori culturali, consideră că eforturile lor în promovarea culturii nu sunt suficient sprijinite de stat. După discuţii şi amânări fără rezultate concrete, ei au decis să protesteze în ziua în care întreaga Europă celebrează cultura, pentru a-şi face vocea auzită. Acesta este motivul pentru care, în acest an, angajaţii Bibliotecii Judeţene Mureş nu vor participa la evenimentul Noaptea Muzeelor”, a afirmat Monica Avram.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...