G4Media.ro

Noaptea Muzeelor, umbrită de protestul angajaților care reclamă subfinanțarea domeniului și proasta…

Noaptea Muzeelor, umbrită de protestul angajaților care reclamă subfinanțarea domeniului și proasta salarizare / Protestatarii au pichetat și Ministerul Culturii

Angajații din muzeele acreditate conform legii și bibliotecile publice din România, organizează sâmbătă seara un amplu protest, de Ziua Internațională a Muzeelor, împotriva tratamentului discriminatoriu la care au fost supuși de toate guvernările de după 1989 și împotriva subfinanșării domeniului.

„Această parte a culturii române, ce administrează peste 90 % din bunurile încadrate în patrimoniul cultural național și care reprezintă cel mai eficient și vizibil ambasador cultural al României, datorită limbajului universal al patrimoniului cultural, refuză să mai fie privită ca o Cenușăreasă a sistemului cultural românesc”, transmit organizatorii protestului

Protestul se va desfășura  în 18 mai, în Piața Victoriei, de la ora 19.45, fiind organizat de Federația Națională Sindicală CULTURMEDIA, Cartel Alfa.

Protestul va fi precedat de o pichetare a Ministerului Culturii, de la ora 16:00, cu scopul de a atrage atenția asupra importanței și rolului acestui minister în cadrul Guvernului României, având în vedere tergiversarea și ignorarea promovării inițiativelor legislative promovate de către acesta pentru reglementarea situației discriminatorii a salarizării întregului personal din muzeele și bibliotecile publice.

„Domnilor guvernanți! Nu vă fie frică! Nu vă cerem DEMISII ci dimpotrivă:  – Să stați acolo și să vă faceti treaba pentru care sunteți și voi plătiți PLĂTIȚI din fonduri publice, la fel ca personalul din muzee de la care cereți voluntariat de Noaptea Muzeelor pentru un “spirit frumos”! Și să vă asigurați de exercitarea DREPTURILOR CONSTITUȚIONALE! pentru o “Existență conformă cu demnitatea UMANĂ din munca de cel mult 8 ore/zi, în medie!”, conform Declarației Universale a Drepturilor Omului, Constituției și Codului muncii. Facem  precizarea ș atragem atenția, pe această cale, tuturor oportuniștilor, că ACȚIUNEA NOASTRĂ NU ARE SCOP POLITIC ȘI NE DELIMITĂM EXPLICIT ȘI CONDAMNĂM FERM ORICE IMIXTIUNE SAU INFILTRARE DE NATURĂ POLITICĂ. La Mulți ani lucrătorilor din muzele României, de ziua lor, ziua ăn care PROTESTEAZĂ pentru demnitatea profesiei!”, transmit sindicaliștii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...