G4Media.ro

Primăria Covasna oferă o reducere de 10% a impozitelor locale pentru cetățenii…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Primăria Covasna oferă o reducere de 10% a impozitelor locale pentru cetățenii care demonstrează că au donat sânge de cel puțin 3 ori

Locuitorii orașului Covasna care vor face dovada a cel puțin 3 donări de sânge în cursul acestui an, vor beneficia de o serie de facilități, printre care și reducerea cu 10% a impozitelor pe clădiri și terenuri datorate în 2025, anunță We Radio Sfântu Gheorghe.

În plus, pe lângă tichetele valorice acordate de stat, aceștia vor avea gratuitate la utilizarea bazelor sportive administrate de Primăria Covasna, vor avea intrare liberă la spectacole culturale organizate în oraș, și vor beneficia de 50% reducere timp de o lună la transportul în comun.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de consilierul local Nicolae Enea, care este și directorul medical al Spitalului de Recuperare Cardiovasculară Covasna, și urmează să fie aprobat de Consiliul Local Covasna.

Pe lângă aceste facilități, donatorii de sânge beneficiază de tichete valorice în cuantum de 280 de lei, tichete de masă în valoare de 70 de lei și o zi liberă de la locul de muncă în data donării, în cazul salariaților, respectiv scutire de frecvență în cazul elevilor/studenților și militarilor.

Din acest an valoarea tichetelor de masă acordate de centrele de transfuzii sanguine a crescut de 4 ori față de anii anteriori, măsura fiind luată de Ministerul Sănătăţii pentru a stimula această acţiune socială, având în vedere că în toate spitalele din țară nevoia de sânge era extrem de mare.

Pe lângă această măsură, tot din acest an donatorii beneficiază și de reduceri la plata impozitelor pentru clădiri și terenuri, condiția fiind să se prezinte la centrul de donare de cel puţin trei ori pe an.

Persoanele care doresc să doneze sânge trebuie să aibă 18 ani împliniți, minimum 55 kg și o stare de sănătate bună (fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele două săptămâni).

O persoană poate dona sânge de maximum 4 ori pe an, la un interval de 3 luni, însă donatorii de afereză se pot prezenta la centrele de transfuzii de aproximativ 12 ori pe an (o dată la 30 de zile).

Datele oficiale arată că în România doar 1,7% din populaţie donează în mod regulat sânge, faţă de o medie europeană de 10%.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...