G4Media.ro

Probleme de navigație în Timișoara: Proprietarii unei barje transformată în terasă sunt…

Foto: G4Media

Probleme de navigație în Timișoara: Proprietarii unei barje transformată în terasă sunt nemulțumiți de viteza cu care circulă pe canalul Bega / ”Erau clienții cu paharele și cu sticla de vin și a căzut. A trebuit să le dăm alta”

Proprietarii de barje-terase din Timișoara acuză că vaporașele STPT circulă cu viteză prea mare pe apele canalului Bega, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.
Comunitatea oamenilor care dețin vaporașe în Timișoara își manifestă nemulțumirea față de modul de navigare al ambarcațiunilor ce aparțin Societății de Transport Public.
Nemulțumirile au fost exprimate de cei de pe vaporul Pelican și cei de la Ecluze pe Bega. Proprietarii celor două barje-terasă se pregătesc să facă o petiție, spune Dan Eftimie.
“Am încercat și la Administrația canalului și la Căpitănie și la STPT. Parcă te lovești din zid. Erau clienții cu paharele și cu sticla de vin și a căzut și a trebuit să le dăm alta. S-a întâmplat de nu știu câte ori. Este un aviz da de Căpitănie, semnat de Ministerul Transporturilor, la întâlnirea cu nave, acostate la mal sau în marș, se reduce viteza până la a opri motorul ca să nu deranjezi cu valuri sau cu efectul de sucțiune alte nave. În plus că există un manual de conducător de nave în care se explică clar navigația în ape mici, asta înseamnă ape de 2m, 2,5m, cum avem noi aici, ce efecte se produc în cazul în care mergi tare, nu poți să accelerezi prea tare, că produci niște valuri, ceea ce se și vede. Dacă te plimb pe maluri o să vezi dale căzute sau găuri apărute deja în mal din cauza valurilor”, spune Dan Eftimie.
Purtătorul de cuvânt al Societății de Transport Public din Timișoara, Cosmin Bradu, spune că vaporașele circulă conform regulamentelor în vigoare.
“Vaporoașele Societății de Transport Public Timișoara circulă perfect legal, mai exact conform regulamentului de navigație pe Bega și când afirm asta mă refer la faptul că, de exemplu, conform acestui regulament, vaporașele le pot circula cu până în 12/h pe canalul navigabil Bega, dar specific și faptul că acestea de fapt circulă în mod normal cu o viteză între 7 și 9km/h. În momentul în care trec pe sub podurile de pe Canalul navigabil Bega, acestea circulă cu 5/h”, spune Cosmin Bradu.
La această oră, din cele șapte vaporașe cumpărate de primărie sunt funcționale șase, însă pe traseu circulă concomitent doar patru, din cauza lipsei de căpitani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...