G4Media.ro

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților din SUA:…

sursa foto: presidency.ro

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților din SUA: Am discutat modalități concrete de îmbunătățire a parteneriatului strategic, inclusiv în sectorul energetic

Cu ocazia vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, cu președintele Camerei Reprezentanților din cadrul Congresului SUA, Mike Johnson.

„Astăzi am avut o întâlnire foarte substanțială cu @SpeakerJohnson la Congresul SUA. Am discutat modalități concrete de îmbunătățire a SUA – RO #StrategicPartnership, inclusiv în sectorul energetic. I-am mulțumit pentru decizia recentă vitală a SUA privind pachetul de asistență pentru Ucraina”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Conform Administrației Prezidențiale, președintele României a transmis aprecierea pentru atenția arătată de legislativul american, în special Camera Reprezentanților, pentru cooperarea cu țara noastră și cu alte state europene în promovarea securității și prosperității euroatlantice. Președintele Klaus Iohannis a salutat adoptarea de către Congresul SUA a pachetului de asistență pentru Ucraina, care se adaugă sprijinului oferit de UE și de statele europene și care va avea o contribuție consistentă la prezervarea ordinii internaționale bazată pe reguli.

Președintele României a subliniat, de asemenea, angajamentul autorităților române de a consolida Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, inclusiv în domeniul securității energetice. În particular, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat interesul României de a juca un rol mai important în asigurarea securității energetice la nivel regional.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a trecut în revistă evoluțiile recente din relația bilaterală, cu accent pe cooperarea în domeniul securității, evocând rolul țării noastre de furnizor de securitate.

Președintele României a accentuat situația complexă de securitate din regiunea Mării Negre, cu relevanță transatlantică, și a salutat interesul manifestat de Congresul SUA pentru aceasta. Președintele Klaus Iohannis a încurajat continuarea dialogului cu reprezentanți ai Parlamentului și ai Guvernului României, pentru identificarea de posibilități de acțiune comună vizând atingerea obiectivelor împărtășite de cele două țări, mai precizează Administrația Prezidențială.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...