G4Media.ro

20 de ani de la aderarea României la NATO: BNR lansează două…

sursa foto: Captură BNR

20 de ani de la aderarea României la NATO: BNR lansează două monede, din argint și tombac / Prețurile de vânzare

Banca Națională a României lansează două monede, una din argint, a doua din tombac, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la aderarea României la NATO, conform unui comunicat transmis de BNR.

Aversul monedei din argint prezintă Palatul Parlamentului, locul unde s-a ratificat tratatul de aderare a României la NATO, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2024”.

Aversul monedei din tombac cuprat prezintă Palatul Parlamentului, locul unde s-a ratificat tratatul de aderare a României la NATO, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „1 LEU”, stema României și anul de emisiune „2024”.

Reversul comun al monedelor din argint și din tombac cuprat redă sigla NATO, inscripțiile „ADERAREA ROMANIEI LA NATO” și „2004”, anul aderării României la NATO.

Monedele din argint și monedele din tombac cuprat sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoţite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar pentru moneda din tombac cuprat este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 470,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate, iar pentru moneda din tombac cuprat este de 170,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint și monedele din tombac cuprat cu tema 20 de ani de la aderarea României la NATO au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Atât a mai rămas din activitatea BNR- lansarea de monede jubiliara.
    În rest- activitate ZERO. Nu se mai luptă pentru stabilitatea financiară și nici pentru cea a prețurilor. A pierdut trânta cu inflația, cu datoria externă, cu deficitele gemene…
    Ar putea fi reformata și redimensionata limitându-se la 2 activități:
    -emitent de monedă
    -supravegherea băncilor comerciale
    Oricum, de la început mi s-a părut straniu ca obiectul fundamental prevăzut în Statutul BNR să fie stabilitatea prețurilor!
    Iar Ciolacul vrea să-i dea lui Tutancamon încă un mandat de Guvernator! O țară condusă de oameni… nepotriviți!