G4Media.ro

Ciolacu, despre digitalizarea ANAF: Nu mai lucrează nimeni cu pixul. Peste tot…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu, despre digitalizarea ANAF: Nu mai lucrează nimeni cu pixul. Peste tot în lume există un soft de risc, dar noi n-aveam date, ce să interpretăm? România n-avea nicio dată. De 33 de ani, veneau pe la dumneavoastră prin emisiune şi minţeau că fac digitalizarea ANAF-ului

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi seara că, pentru a creşte încasările la bugetul de stat, este nevoie de digitalizarea ANAF, instituţie care va folosi inclusiv inteligenţa artificială, pentru că „nu mai lucrează nimeni cu pixul”, transmite Agerpres.

Prezent marţi seara la Digi24, Ciolacu a fost întrebat despre măsurile avute în vedere de Guvern pentru reducerea deficitului bugetar.

„După alegerile europarlamentare, mai mult ca sigur după constituirea noii Comisii, va fi o discuţie la ECOFIN. Noi suntem singurul stat din Uniunea Europeană care are un angajament luat în ceea ce priveşte deficitul, deoarece am avut un deficit de 9,2%. N-am văzut pe nimeni ţipând când un inconştient a dus România la un deficit de 9,2%, cel mai mare, cred că din istorie (…) Cine a făcut? Îl ştiţi la fel de bine ca şi mine. Toată lumea a spus că o să fie un dezastru, o să fie şase virgulă (…) Am ajuns la un deficit, după ultimele socoteli, de 5,6%. Mai mult ca sigur că vom închide în jur de 5% deficitul şi vom avea un nou acord cu Uniunea Europeană. Discuţiile sunt dacă va fi pe cinci ani sau pe şapte ani, astfel încât să nu putem opri investiţiile pe care le avem în acest moment”, a spus Ciolacu.

În context, premierul a vorbit de digitalizarea ANAF, care va folosi inclusiv inteligenţa artificială, pentru a mări încasările la bugetul statului.

„În acest moment, încasează mult mai bine (ANAF – n.r.). Cu această modestă digitalizare, pe care anul acesta o vom termina, cu noile reguli. Deja avem încasări mai mari din TVA, de 17%. Deci este clar, e evident că ne trebuie softuri. Noi avem inteligenţă artificială, nu mai lucrează nimeni cu pixul. Nu mai sunt funcţionarii de la ANAF care fac ei socoteli la companii. Peste tot în lume există un soft de risc, dar noi n-aveam date, ce să interpretăm? România n-avea nicio dată. De 33 de ani, veneau pe la dumneavoastră prin emisiune şi minţeau că fac digitalizarea ANAF-ului. Ne-am apucat de ea, am început să avem informaţii. Avem zeci de miliarde introduse în sistem. Există inteligenţa artificială, îţi face calculele de risc şi spune. Funcţionarul nu mai trebuie să plece de la ANAF cu servieta, să vadă unde se duce în control (…) Trebuie să ne modernizăm, fiindcă nu mai avem timp. Se întâmplă acum, în timp real”, a precizat şeful Guvernului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. Vomit când vorbește analfabetul ăsta funcționăm care nici de pe o foaie nu știe să citească despre digitalizare sau alte din astea pe care capul lui gol oricum nu le înțelege .

 2. jocul mastilor 🤣

 3. Deci ideea e ca de 33 de ani numai se promite si nu se face nimic. Si bineinteles cei care au facut doar promisiuni sint „altii”, nu noi. Acum sa-l intrebam pe dl Ciolacu citi din acesti ani a fost PSD la putere ? Ca sa punem lucrurile in context. Iar asta cu inteligenta artificiala la anaf se traduce prin „inteligenta” angajata pe linie de partid si relatii personale, nu ?

 4. „altii” mint de 33 ani … hmmm .. nu PSDNLUDMR … „ALTII” .. Caragiale ar scrie non-stop cu ciucii si ciolacii care ne conduc de 33 ani

  • ciolacu si fiind prim ministru la PSDNLUDMR, nefiind „ALTII care mint” cu siguranta va face … dar nu mai are timp .. ar trebui votat … desi istoria ne-a arata ca FIX cand vroiau „altii” sa faca, pac ceva s-a intamplat si PSDBLUDMR s-a rotit, facand loc la „altii”

  • acum e randul lui ciolacu sa ne minta

 5. In primul rand ca sunt date, de prin 2010 asa. In al doilea rand, cei mai mari evazionisti sunt strans legati de psd. In al treilea rand, daca nu fac un AI de partid, care sa protejeze neamul, nu o sa vedem niciodata asa ceva la ANAF. Si nu in ultimul rand, din 33 de ani de fiecare data cand s-a digitalizat ceva, nu era psd la guvernare. Cum au venit ei, s-a blocat tot.

 6. Cum foarte bine remarcă antecomentatorii, Ciolanu are această detașare ingenuă când spune „alții”…
  Oare cine a condus Ro 35 de ani?
  Psd-ul este una dintre bolile mortale ale României.
  Au ei această capacitate de transformare.
  Își schimbă mereu forma.
  Dar esența este aceeași.
  Ciuma roșie.

  • ciuma rosie + ciuma galbena (e o doar o alta culoare) dar fac parte din aceeasi familie a ciumei

 7. Cat de prost sa fii sa te impusti singur in picior? A da, e USL..

 8. Te crezi diferit de EI, Ciolacule? Tot produsul comunismului ești și tu, spurcăciune cu aere de silfidă inocentă!