G4Media.ro

Un monument în cinstea cofondatorilor grupului Wagner, Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin,…

sursa foto: Telegram / Wagner

Un monument în cinstea cofondatorilor grupului Wagner, Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin, a fost dezvelit în regiunea rusă Krasnodar

Un monument în cinstea cofondatorilor grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin, a fost dezvelit în regiunea Krasnodar din sudul Rusiei, arată fotografiile publicate vineri pe canalul oficial de Telegram al Wagner, transmite The Moscow Times.

Statuia îl înfățișează pe Prigojin într-o vestă antiglonț care ține în mână un radio cu două căi de comunicare, iar Utkin ținând în spate o pușcă automată.

Pe baza monumentului sunt gravate cuvintele „First” și „Ninth” – indicativele de apel ale lui Prigojin și Utkin – împreună cu plăcuțele de identificare ale acestora.

Canalul Telegram al grupului Wagner a declarat că statuia a fost ridicată în fața capelei grupului de mercenari din orașul balnear Goryachy Klyuch, care se află, de asemenea, în apropierea fostei sale baze de antrenament și a celui mai mare loc de înmormântare cunoscut public pentru luptătorii Wagner.

Wagner s-a desființat la sfârșitul anului trecut, iar luptătorii săi au fost transferați în unități aflate sub controlul forțelor armate ruse, după ce Prigojin a lansat o revoltă eșuată împotriva conducerii militare ruse. În august, șeful mercenarilor și apropiații săi au murit într-un accident de avion despre care se crede în general că ar fi fost un complot de asasinare orchestrat de Kremlin.

Bloggerii pro-război au distribuit pentru prima dată fotografii ale monumentului lui Prigojin și Utkin luna trecută, în timp ce acesta era în curs de transport.

Autoritățile municipale din Goryachy Klyuch au declarat atunci presei ruse că nu au autorizat instalarea statuii. Acestea au adăugat că nu era nevoie de nicio autorizație, deoarece monumentul se afla pe o proprietate privată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Numai intr-o tara nazista poti sa ridici astfel de statui…

  2. Daca nu o binecuvanteaza kiril tot degeaba.