G4Media.ro

A fost închis un depozit de legume-fructe din Dâmbovița: vindea mere din…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

A fost închis un depozit de legume-fructe din Dâmbovița: vindea mere din Polonia ca fiind mere de Voinești, varză din Macedonia ca fiind de Slobozia Moară și cartofi din Spania ca fiind de Lunguleţu

Un depozit de legume-fructe a fost închis în Dâmbovița, activitatea unei brutării a fost suspendată şi au fost aplicate 25 de sancţiuni în urma controalelor DSVSA Dâmboviţa în judeţ, în luna martie, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

În total, au fost date amenzi de peste 200.000 de lei.

”Ca urmare a deficienţelor şi neregulilor constatate, şi totodată a încălcării prevederilor legislaţiei în domeniul siguranţei alimentelor, au fost dispuse măsuri şi recomandări pentru remedierea acestora şi s-au aplicat un număr de 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 206.400 de lei. Totodată, s-a emis o ordonanţa de interzicere a activităţii pentru un depozit de legume şi fructe, o ordonanţă de suspendare pentru o unitate de fabricare pâine, produse proaspete de patiserie, plăcinte, specialităţi de panificaţie, checuri etc. şi a fost distrusă o cantitate de 106 litri ulei de floarea-soarelui, ca urmare a faptului că operatorul economic nu a putut prezenta documente de provenienţă în vederea demonstrării trasabilităţii”, precizează DSVSA Dâmboviţa.

Totodată, în urma controalelor s-a constatat că produsele de import erau prezentate la vânzare ca fiind româneşti, produse chiar în localităţi din Dâmboviţa, renumite pentru legumicultură.

”Lipsa etichetelor de pe ambalaje sau etichetarea incompletă a acestora, precum şi lipsa originii şi calităţii de pe documentele emise de distribuitori/furnizori pot conduce la situaţia în care unele produse provenite din comerţ intracomunitar sau import sunt prezentate drept produse în România (exemple: mere origine Polonia ca fiind de Voineşti, varză origine Macedonia ca fiind de Slobozia Moară, cartofi origine Spania ca fiind de Lunguleţu, etc.). Astfel, atragem atenţia operatorilor economici să respecte întocmai prevederile Ordinului ANSVSA nr. 120/2022, precum şi prevederile legislaţiei europene privind trasabilitatea şi etichetarea”, potrivit DSVSA Dâmboviţa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. ohoooo, si cate or mai fi din astea, magazinele de cartier sunt pline de „mere de voinesti” .. sub „atenta” supraveghere a specialistilor PSDNLUDMR.
    Ce e mai „ciudat” ca din cauza acestor incompetenti de la diverse directii, agentii, fermierii corecti sufera si nu pot sa isi vanda marfa cum ar trebui, si tot aceeasi fermieri sunt cel mai probabil votanti de PSDNLUDMR .. cum e vorba romanului intelept „cum iti asterni, asa dormi „

  2. Toti producatorii romani sau in orice caz peste 90% fac la fel : umfla si coloreaza cu chimicale toate legumele si fructele si nu neaparat ca sa fure si sa imbogateasca, dar mai ales din cauza faptului ca pe ei nu sustin financiar guvernantii, asa cum se intampla in tarile de unde provin la pret de nimic toate legumele si fructele Europei !