G4Media.ro

Diplomat rus de la Chișinău, declarat „persona non grata”, după ce Moscova…

Sursa foto: Daniel MIHAILESCU / AFP

Diplomat rus de la Chișinău, declarat „persona non grata”, după ce Moscova a organizat alegeri în Transnistria

Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, a fost convocat marți la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din Republica Moldova, potrivit Newsmaker.

Diplomația de la Chișinău și-a exprimat nota de protest, după ce Moscova a organizat alegerile prezidențiale din Rusia pe teritoriul regiunii transnistrene al Republicii Moldova, contrar poziției autorităților moldovenești.

„Ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmânată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara”, anunță MAE.

Amintim că Federația Rusă a organizat alegerile în regiunea transnistreană pe 17 martie, fără acordul Chișinăului. Autoritățile constituționale din Moldova, SUA, România și Marea Britanie au criticat Rusia, acuzând-o că încalcă, astfel, integritatea teritorială și suveranitatea țării noastre. În cadrul scrutinului, potrivit presei locale, au participat peste 46 de mii de oameni. Aproape 45 de mii din ei, adică 97%, au votat pentru Vladimir Putin. Rezultatele alegerilor din 17 martie indică cea mai mică prezență la vot la prezidențiale organizate de Rusia în stânga Nistrului, din ultimii 18 ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează