G4Media.ro

Cel puţin opt state din UE susţin o repatriere a refugiaţilor sirieni,…

Sursa foto: UNHCR/Ola Kabalan

Cel puţin opt state din UE susţin o repatriere a refugiaţilor sirieni, anunţă Ciprul

Ciprul a anunţat vineri că face parte dintr-un grup de cel puţin opt state membre ale Uniunii Europene care doresc să fie create zone de securitate în Siria pentru a permite repatrierea refugiaţilor care au fugit din cauza războiului din ţara lor, transmite AFP, citată de Agerpres.

Insula mediteraneană, statul membru al Uniunii Europene cel mai apropiat geografic de Siria, a găzduit o conferinţă a ţărilor care susţin propunerea sa, la câteva zile după ce blocul comunitar european a dat undă verde Pactului pentru migraţie şi azil, o amplă reformă care înăspreşte controlul imigraţiei în Europa.

Celelalte ţări participante la conferinţă sunt Austria, Cehia, Danemarca, Grecia, Italia, Malta şi Polonia.

Aceste ţări şi Ciprul fac parte dintr-un grup mai larg de 15 state membre care au pledat de asemenea pentru ”noi soluţii” vizând transferarea migranţilor către ţări terţe.

Ministrul cipriot de interne, Constantinos Ioannou, a declarat într-un comunicat că după 13 ani de conflict în Siria ”este timpul ca UE să-şi redefinească poziţia” cu privire la această ţară.

”Stabilitatea în această ţară nu a fost restabilită integral, dar noi trebuie să accelerăm procesul şi să luăm toate măsurile necesare pentru a crea condiţiile care ar permite revenirea tuturor persoanelor în Siria”, a adăugat el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. UE trebuie să schimbe discursul referitor la imigranți. UE trebuie să admită că este majoritar creștină, are o anumită cultură și că imigranții nu vor schimba asta. Până acum discursul era că nu mai zicem „Crăciun Fericit” pentru că jignim imigranții! Sau nu mai avem liber de Crăciun că jignim imigranții! Sau că trebuie să construim moschei și minarete ca imigranții să se simtă ca acasa. Imigranții dacă vor să se simtă ca acasă pot pleca acasa! Dacă vin într-o țară creștină trebuie să-și asume!

    • Foarte de acord. Mi se pare o nerozie sa nu realizezi ca exista si o identitate europeana straveche si valoroasa, care trebuie aparata!
      Ea este atacata in mod deliberat, chiar daca majoritatea imigrantilor nu realizeaza ca sunt folositi. Dupa cum, exista o multime de prostanaci europeni, lipsiti de gandire si de simtire proprie, care isi insusesc din snobism idei care par moderne, avansate, dar sunt diforme si nocive.
      Din pacate sunt multi, agresivi, iar societatea e intimidata de tupeul lor. Ar cam fi timpul sa ne trezim la realitate!