G4Media.ro

Cele mai gustoase 50 de feluri de pâine din întreaga lume: de…

Sursa foto: Unsplash / Wesual Click

Cele mai gustoase 50 de feluri de pâine din întreaga lume: de la roti canai din Malaysia sau balep korkun din Tibet până la bagheta franțuzească și ciabatta italiană

Ce este pâinea? Nu trebuie să vă gândiți prea mult și o să vi se facă poftă fie de o felie pufoasă dintr-un aluat dospit și copt sau dintr-o tortilla, iar ceea ce vă imaginați spune multe despre locul de unde veniți.
Dar dacă pâinea este ușor de imaginat, este greu de definit.

Istoricul în alimentație William Rubel susține că crearea unei definiții stricte a pâinii este inutilă, chiar contraproductivă, potrivit CNN.

„Pâinea este, în esență, ceea ce cultura ta spune că este”, afirmă Rubel, autorul cărții „Bread: A global history”.

„Nu trebuie să fie făcută cu un anumit tip de făină.”

În schimb, istoricul se concentrează asupra a ceea ce face pâinea: transformă cerealele de bază, cum ar fi grâul, secara sau porumbul, în alimente durabile care pot fi transportate pe câmp, folosite pentru a hrăni o armată sau depozitate pentru iarnă.

Chiar înainte de formarea primelor societăți agricole, în jurul anului 10.000 î.Hr., vânătorii-culegători din Deșertul Negru al Iordaniei făceau pâine cu tuberculi și cereale.

Astăzi, descendenții acestor pâini timpurii prezintă amploarea remarcabilă a tradițiilor culinare ale lumii noastre.

În munții accidentați din regiunea Westfalia din Germania, brutarii gătesc la aburi pâini de secară densă timp de până la 24 de ore, în timp ce un rond de lavash armean făcut din grâu se rumenește după 30 de secunde în interiorul unui cuptor tandoor.

Bucătarii etiopieni fermentează aluatul de pâine măcinată din injera într-o infuzie acrișoară și fierbinte, în timp ce aluatul de porumb pentru arepas din Venezuela este așezat direct pe o plită sfârâitoare.

Această listă reflectă imensa diversitate. Pe lângă gustul memorabil, aceste pâini sunt alese pentru ingredientele lor unice, statutul lor iconic și pentru plăcerea pură și familiară de a le mânca.

De la roti canai din Malaysia sau balep korkun din Tibet până la bagheta franțuzească și ciabatta italiană, vedeți lista celor mai gustoase 50 de pâini din întreaga lume aici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează