G4Media.ro

UPDATE X, rețeaua de socializare a miliardarului Elon Musk, a restabilit contul…

Sursa foto: Captură video – Youtube / Алексей Навальный

UPDATE X, rețeaua de socializare a miliardarului Elon Musk, a restabilit contul soției lui Navalnîi / Explicația X

UPDATE 16:55 X a transmis că mecanismul de apărare al platformei a „marcat din greșeală” contul văduvei lui Alexei Navalnîi.

Într-un comunicat pe platformă, rețeaua de socializare a precizat că „a anulat suspendarea contului imediat ce a luat cunoștință de eroare”.

Contul X al Iuliei Navalnaia a fost deblocat la mai puțin de o oră după ce a fost suspendat.

UPDATE 15:34 În urmă cu câteva momente, rețeaua de socializare X a restabilit contul Iuliei Navalnaia.

Știrea inițială

X, rețeaua de socializare a miliardarului Elon Musk, a suspendat marți contul văduvei opozantului rus Alexei Navalnîi.

Nu este clar de ce X (fost Twitter) a suspendat contul Iuliei Navalnaia, notează Sky News.

  • Când a preluat compania Twitter anul trecut, Elon Musk se declara un puternic susținător al libertății de exprimare și pretindea că va permite discursul liber pe platforma sa. El a fost implicat în mai multe scandaluri din cauză că a permis existența postărilor antisemite, a mesajelor care incitau la ură și dezinformării pe rețeaua sa de socializare.
  • Citește și: Elon Musk anunţă ”amnistie generală” pentru conturile de Twitter suspendate

În cursul zilei de astăzi, Navalnaia a îndemnat Kremlinul să „restituie trupul lui Alexei și să îl lase să fie înmormântat cu demnitate”.

De asemenea, ea a declarat că „nu-i pasă cum comentează secretarul de presă (Dmitri Peskov) al criminalului (Putin) cuvintele mele”.

Sursa foto: Captură Twitter

Ea a anunțat luni într-un mesaj video (postat inclusiv pe X) că va continua lupta soțului său pentru o Rusie liberă. „Vreau să trăiesc într-o Rusie liberă, vreau să construiesc o Rusie liberă”, a spus Iulia Navalnaia în mesajul video intitulat „Voi continua munca lui Alexei Navalnîi”.

Navalnaia l-a acuzat pe Vladimir Putin de uciderea soțului ei și a spus că în scurt timp vor fi furnizate dovezi.

„Vladimir Putin mi-a ucis soțul”, a mai spus ea. „[L-a ucis] într-un mod rușinos și laș, nu a îndrăznit niciodată să îl privească în ochi sau măcar să îi rostească numele”, a spus ea. „Și, în același mod josnic și laș, acum îi ascund corpul, refuzând să i-l arate mamei sale, nu i-l predau, mințind patetic și așteptând până când urmele unui alt lot de [otravă] Noviciok dispar”.

Kremlinul a negat implicarea și a declarat că afirmațiile potrivit cărora liderul rus ar fi responsabil sunt inacceptabile.

Potrivit serviciului penitenciar rusesc, disidentul rus a decedat în cursul zilei de vineri, după ce „s-a simțit rău” și „s-a prăbușit la pământ” în timpul unei „plimbări” în penitenciar.

Autoritățile ruse au precizat luni, după insistențele membrilor familiei lui Navalnîi, că trupul acestuia, care s-ar afla la morga din orașul Salekhard, apropiat de închisoare, va fi eliberat abia după două săptămâni, după ce vor fi efectuate „teste chimice”.

Revenim cu detalii…

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...