G4Media.ro

Al patrulea zbor al rachetei Starship, dezvoltată de SpaceX, va avea loc…

Sursa foto: Flickr / SpaceX

Al patrulea zbor al rachetei Starship, dezvoltată de SpaceX, va avea loc peste trei-cinci săptămâni

Racheta Starship, un vehicul spaţial futurist dezvoltat de SpaceX pentru a transporta astronauţi pe Lună şi apoi pe planeta Marte, va efectua cel de-al patrulea zbor al său de testare peste trei-cinci săptămâni, a anunţat CEO-ul companiei americane, Elon Musk, prin intermediul unui mesaj publicat sâmbătă pe reţeaua de socializare X, informează AFP, transmite Agerpres.

„Obiectivul este ca racheta să depăşească punctul maxim de încălzire sau cel puţin să zboare mai departe în spaţiu decât a făcut-o data trecută”, a spus Elon Musk, răspunzând unei întrebări despre Starship.

La începutul acestui an, racheta Starship a companiei SpaceX a efectuat un zbor aproape complet de testare la cea de-a treia încercare, ajungând mai departe ca niciodată în spaţiu, dar s-a dezintegrat la întoarcerea sa pe Pământ.

Metoda folosită de SpaceX pentru construcţia rachetelor Starship este diferită de metoda folosită de agenţiile spaţiale naţionale sau de alte companii. Spre deosebire de acestea din urmă, care folosesc banii contribuabililor, SpaceX foloseşte fonduri proprii, fapt care îi permite să îşi asume mai multe riscuri.

Compania americană se mândreşte, de asemenea, cu o tehnică de dezvoltare iterativă, bazată pe teste succesive legate între ele într-un ritm rapid – chiar dacă uneori se sfârşesc cu explozii impresionante. Lecţiile învăţate din aceste eşecuri permit operarea unor modificări rapide şi revenirea la noi teste.

Cu fiecare test „învăţăm ceva nou”, a declarat Elon Musk în ianuarie, într-un discurs adresat angajaţilor. „Întotdeauna este mai bine să sacrifici material decât să sacrifici timpul”, a adăugat atunci miliardarul american de origine sud-africană.

Dezvoltarea rachetelor Falcon ale SpaceX, care cu 96 de misiuni de succes în 2023 domină astăzi piaţa lansărilor spaţiale americane, s-a bazat, de asemenea, pe mai multe teste eşuate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...