G4Media.ro

Viscolul a lovit și Ucraina: Peste 2000 de localități fără curent, autostrăzi…

Sursa: Poliția ucraineană

Viscolul a lovit și Ucraina: Peste 2000 de localități fără curent, autostrăzi închise, s-a rupt cel mai mare drapel al țării / Zeci de mii de soldați sunt pe front

O furtună de zăpadă severă care a adus vânturi puternice a acoperit luni Ucraina, lăsând peste 2.000 de localități din 16 regiuni fără curent electric și peste o duzină de autostrăzi închise pentru vehicule, au anunțat autoritățile, scrie Reuters. Vremea extremă vine în timp ce zeci de mii de soldați ocupă poziții de front în războiul cu Rusia, care durează de 21 de luni, și pe fondul temerilor că Moscova ar putea viza rețeaua electrică prin atacuri aeriene în această iarnă.

În capitala Kiev, oficialii orașului au declarat că vremea a provocat o ruptură în cel mai mare drapel al țării, dar că acesta a fost înlocuit și va fi ridicat din nou după ce vremea se va calma.

viscol ucraina, zapada ucraina
Sursa: Poliția ucraineană

Cel puțin 1.370 de camioane de marfă au rămas blocate, iar 840 de mașini au trebuit să fie tractate în mijlocul unor suluri de zăpadă care, în unele locuri, aveau o înălțime de doi metri, a scris ministrul de interne Ihor Klymenko pe mesageria Telegram. Sudul și centrul Ucrainei au fost cele mai afectate, a precizat el.

Peste 1.500 de salvatori au fost implicați într-un efort masiv de curățare, potrivit serviciului de stat pentru situații de urgență, care a postat fotografii cu mașini, autobuze și camioane de marfă care au deviat de pe drumurile înzăpezite.

Cel mai mare furnizor privat de energie din Ucraina, DTEK, a declarat la începutul zilei de luni că a reușit să restabilească alimentarea cu energie electrică în aproape 250 de localități.

Duminică, primarul portului Odesa de la Marea Neagră a îndemnat locuitorii să rămână acasă, iar autoritățile au avertizat că aprovizionarea cu apă a fost întreruptă din cauza unor pene de curent care au împiedicat funcționarea pompelor.

De asemenea, serviciul de frontieră al Ucrainei a anunțat duminică că Republica Moldova a suspendat temporar accesul vehiculelor pe teritoriul său de la două puncte de trecere din regiunea Odesa.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează