G4Media.ro

Cel puţin 27 de persoane au fost ucise şi alte 93 rănite…

Sursa foto: Menahem KAHANA / AFP

Cel puţin 27 de persoane au fost ucise şi alte 93 rănite într-un atac asupra unei şcoli ONU din nordul Gazei, susține un medic de la spitalul al-Awda din Jabaliya/ Spitalele se află sub controlul teroriștilor Hamas

Cel puţin 27 de persoane au fost ucise şi alte 93 rănite într-un atac asupra unei şcoli ONU, în nordul oraşului Gaza, a declarat sub rezerva anonimatului un medic de la spitalul al-Awda din Jabaliya, atribuind atacul Israelului, relatează AFP, citată de Agerpres.ro. Spitalele și ministerul Sănătății se află sub controlul teroriștilor Hamas.

AFP nu confirmat originea atacului, iar armata israeliană nu a reacţionat imediat. Jabaliya este cea mai mare tabără de refugiaţi din Fâşia Gaza. Agenţia ONU pentru Refugiaţi Palestinieni (UNRWA) afirmă că adăposteşte în 156 de şcoli şi infrastructuri aproape un milion de persoane strămutate care fug de bombardamentele israeliene lansate fără încetare de la atacul sângeros comis la 7 octombrie de Hamas în Israel.

Un armistiţiul între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza va intra în vigoare vineri dimineaţă, la ora locală 07.00 (05.00 GMT), şi primii ostatici vor fi eliberaţi la ora 16.00 (14.00 GMT), a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al emiratului Qatar, citat de Reuters şi AFP.

‘Pauza umanitară va începe la ora 07.00 vineri (…) şi primul grup de civili ostatici va fi eliberat în jurul orei 16.00 în aceeaşi zi’, a declarat purtătorul de cuvânt Majed Al-Ansari, precizând că vor fi eliberaţi 13 femei şi copii.

Armistiţiul va include o încetare cuprinzătoare a focului atât în nordul, cât şi în sudul Fâşiei Gaza, le-a declarat Majed Al-Ansari reporterilor la Doha, menţionând că, în cadrul acordului, vor fi eliberaţi palestinieni din închisori israeliene.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează