G4Media.ro

Un cetățean român s-ar afla pe nava capturată de milițiile Houthi în…

sursa foto: captura video

Un cetățean român s-ar afla pe nava capturată de milițiile Houthi în Marea Roșie, anunță MAE/ A fost activată Celula de Criză Interinstituțională

Un cetățean român s-ar afla pe nava capturată de milițiile Houthi în Marea Roșie, anunță MAE, care adaugă că a fost activată Celula de Criză Interinstituțională.

„La data de 19 noiembrie a.c., nava Galaxy Leader, sub pavilion Bahamas, care naviga în Marea Roșie, a fost capturată de către milițiile Houthi și dusă lângă coasta statului Yemen, iar din informațiile de primă sesizare, printre membrii echipajului s-ar afla și un cetățean român.

Din dispoziția ministrului afacerilor externe a fost activată Celula de Criză Interinstituțională, fiind demarate procedurile standard pentru astfel de cazuri care implică cetățeni români.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Celula de Criză Interinstituțională, în cooperare și coordonare cu celelalte autorități române cu atribuții în materie și în strânsă legătură cu alți parteneri internaționali continuă să monitorizeze cu maximă atenție situația și întreprinde demersuri în vederea soluționării acesteia.”, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Israelul a anunţat duminică că rebeli houthi din Yemen au deturnat nava cargo Galaxy Leader în Marea Roşie, dar a negat că vreunul dintre cetăţenii săi s-ar afla la bord. Oficialii israelieni au acuzat Iranul că s-ar afla în spatele acţiunii.

Rebelii houthi, care au lansat o serie de rachete şi drone asupra Israelului începând cu 7 octombrie, au ameninţat, de asemenea, că vor ataca transportul maritim israelian.

„Condamnăm cu fermitate atacul iranian împotriva unei nave internaţionale. Nava, deţinută de o companie britanică şi operată de o companie japoneză, a fost deturnată la instrucţiunile iraniene de către miliţia houthi din Yemen”, a transmis duminică biroul premierului israelian într-un comunicat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează