G4Media.ro

Politicieni germani, în cimitirul evreiesc din Berlin, de Ziua Națională a Comemorării:…

sursa foto: captura video

Politicieni germani, în cimitirul evreiesc din Berlin, de Ziua Națională a Comemorării: „Nu suntem chinuiţi doar de războiul nesfârşit al lui Putin împotriva Ucrainei. Suntem profund şocaţi și de crimele comise de Hamas în Israel”

Politicieni de la Berlin au adus un omagiu victimelor războiului şi ale tiraniei cu ocazia Zilei comemorării, Volkstrauertag, relatează DPA conform Agerpres.

Duminică dimineaţa, la o ceremonie organizată la cimitirul evreiesc din Berlin, ministrul apărării Boris Pistorius, senatorul pentru cultură al Berlinului, Joe Chialo, şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Berlin, Cornelia Seibeld, au depus coroane de flori.

”Marcăm Ziua Naţională a Comemorării din acest an într-un moment amar”, a declarat fostul preşedinte al Parlamentului Wolfgang Thierse în discursul său. ”Nu suntem chinuiţi doar de războiul nesfârşit de agresiune al Rusiei lui Putin împotriva Ucrainei. Suntem, de asemenea, profund şocaţi de crimele comise de Hamas în Israel”.

Thierse a amintit de soldaţii evrei care au murit în Primul Război Mondial. Numeroase morminte pot fi găsite şi în Cimitirul Evreiesc din Berlin.

”Este o reamintire a cât de mult evreii şi iudaismul au fost o parte contestată şi totuşi naturală a societăţii germane şi a cât de mult rasismul criminal al regimului nazist nu numai că aproape a distrus poporul evreu, dar a distrus şi moral societatea germană”, a spus el.

”Prin comemorarea soldaţilor evrei astăzi aici, o facem ştiind că ceea ce se întâmplă în prezent în Orientul Mijlociu are legătură cu istoria germană”. ”Prin comemorarea evreilor căzuţi în războiul german şi european, ne exprimăm compasiunea şi faţă de victimele din patria evreiască Israel, care luptă pentru existenţa sa”, a afirmat oficialul.

Thierse s-a referit şi la evoluţiile actuale din Germania în urma atacului organizaţiei islamiste Hamas asupra Israelului din 7 octombrie: „Suntem tulburaţi şi îngroziţi de antisemitismul care a devenit vizibil şi puternic în această ţară”, a spus el, referindu-se la creşterea bruscă a incidentelor antisemite în Germania, care a urmat izbucnirii războiului din Gaza, declanşat de atacurile brutale ale Hamas şi de bombardamentele Israelului ca răspuns.

Ziua naţională de comemorare din Germania are loc anual, cu două duminici înainte de prima zi de Advent, perioada celor patru săptămâni de dinaintea Crăciunului în calendarul romano-catolic. Această zi este menită să comemoreze toate victimele războiului şi ale tiraniei din întreaga lume.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează